46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne varēs pretendēt uz papildus līdzekļiem no Eiropas fondu programmām

Фото: Pixabay.com
24.martā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs vadīja Latvijas Lielo pilsētu asociācijas Latvijas Republikas pilsētu domju priekšsēdētāju kopsapulci, kuras ietvaros notika tikšanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvjiem par ieguldījumiem nacionālās nozīmes attīstības centros integrēto teritoriju investīciju ietvaros Eiropas Savienības fondu 2014. – 2020. gada plānošanas periodā.
Tikšanās laikā pilsētu domju priekšsēdētāji apstiprināja projektu realizācijas shēmu un noteica atbildīgās instances, dalībnieki vienojās arī par finansējuma apmēru un projektu mērķiem. Kā norāda Rēzeknes mērs, pilsētas varēs pretendēt uz papildus līdzekļiem no citām Eiropas fondu programmām, kuru apgūšana nebija pārāk veiksmīga. Provizoriski, šo līdzekļu sadale notiks 2017.gadā.

Sapulcē piedalījās Valsts sekretāra vietnieks ESSFKF jautājumos Armands Eberhards, Valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilona Raugze un daudzi citi ierēdņi. Tika nolemts projektu iesniegšanas kārtībā ieviest elastīgāku sistēmu, noteikt, ka jauno projektu lēmumi tiks pieņemti Reģionālās koordinācijas padomes līmenī, kas kļūs par kontroles mehānismu, nodrošinot rezultātu uzraudzību.

 
“Šī sapulce bija ļoti svarīga sakarā ar to, ka tajā pieņemtie lēmumi ir tieši saistīti ar jaunu darba vietu izveidi, jo programmu prioritātes ir saistītas ar degradēto teritoriju sakārtošanu un uzņēmēju atbalstu,” norāda A.Bartaševičs.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"