46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece apmeklē Rēzeknes Augstskolu (foto)

Фото: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
20. martā Rēzeknes Augstskolu (RA) apmeklēja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Vizītes laikā noritēja tikšanās ar Rēzeknes Augstskolas rektoru Edmundu Teirumnieku, tika apskatīta augstskolas infrastruktūra – renovētā ēka Atbrīvošanas alejā 115, jaunuzceltā Inženieru fakultāte, pieejamās laboratorijas.
Iepazīstoties ar Rēzeknes Augstskolu, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece izteica gandarījumu par iespēju apskatīt augstākās izglītības iestādi, uzzināt par tās darbību, īstenotajiem studiju virzieniem un nākotnes perspektīvām. “Esot šajās ēkās, redzot šo mūsdienīgo vidi, moderno aprīkojumu, patiešām var augstu novērtēt paveikto. Atliek novēlēt vēl lielāku apņēmību un izturību, īstenojot visas ieceres,” piebilda I. Mūrniece. Rēzeknes Augstskolas studenti demonstrēja savus veidotos robotus, kas tapuši Mehatronikas laboratorijā, kā arī nesen izstrādātos 3D printerus.
 
E. Teirumnieks akcentēja, ka Rēzeknes Augstskola īsteno studijas 15 dažādus studiju virzienus, gandrīz visos ir tehnoloģiskā ievirze. “Augstskolas darbībai ir ļoti liela nozīme reģiona attīstībā. Stiprinot reģionu, tiek stiprināta valsts. Mums ir jāsniedz iespēja jauniešiem studēt reģionā, lai nākotnē viņi var kļūt ne tikai par darba ņēmējiem, bet arī par darba devējiem, uzsākot un īstenojot savu uzņēmējdarbību, radot jaunas darba vietas,” uzvēra RA rektors.
 
Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei RA rektors E.Teirumnieks dāvināja vērtīgāko un apjomīgāko pēdējo gadu izdevumu, kuru izstrādājuši RA pētnieki –grāmatu „Latgales Lingvoteritoriālā vārdnīca”, novēlot vēl dziļāk iepazīt Latgales novada bagātības un apzināt to vērtību.
 
Zīmīgi, ka šogad aprit 90 gadi kopš augstākās izglītības aizsākumiem Rēzeknē. Šobrīd augstskolas darbību atzinīgi novērtējuši daudzi ciemiņi, kuri viesojušies Rēzeknes Augstskolā.
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"