46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

I.Rimša:ja ārsts strādā vairāk kā 1,5 slodzi, viņš apzog poliklīniku un slimnīcu (video)

Фото: Video fragments
Rēzeknē aktualizēts jautājums par slimnīcas un poliklīnikas iespējamu apvienošanu, vēsta Latvijas Televīzija.
Rēzeknes poliklīnikā notiek parakstu vākšana pret iespējamo Rēzeknes slimnīcas un poliklīnikas apvienošanu. Vietējā laikrakstā ar virsrakstu  “Neļausim nogremdēt poliklīniku!” publicēta veselības aprūpes centra darbinieku vēstule. Poliklīnikā apvienoties negrib.

Savulaik slimnīca un poliklīnika darbojās kā viena iestāde, pirms 19 gadiem tās tika atdalītas. Poliklīnika savu patstāvīgo darbību sāka ar lieliem nodokļu parādiem un bez jebkādas modernas aparatūras, tagad situācija ir mainījusies tikai uz labu. Iemesls pagrimumam laikā, kad iestādes darbojās apvienoti, ir tas, ka brīvie līdzekļi tika novirzīti stacionārajai attīstībai, tagad poliklīnikā baidās, ka šāds scenārijs  apvienojoties atkal atkārtosies, poliklīnika savā veidā dotēs slimnīcu.

Izskanēja viedokļi, ka  iestādēm apvienojoties ārstii vairs nevarēs vairāk kā 1,5 slodzes, kas jūtami samazinās ienākumus, jo pēc likuma ārsta nevar apvienot vairākas slodzes vienā medicīnas iestādē. 
 
Savukārt slimnīcā ir pavisam cita nostāja, tur uzskata, ka šāda parakstu vākšana ir sasteigta un neapdomāta rīcība, abas iestādes jau šobrīd atrodas viena otrai blakus, apvienojoties pakalpojumu skaits nekļūtu mazāks, tomēr iestāžu darbs būs finansiāli izdevīgāks.
 
SIA “Rēzeknes slimnīca” valdes locekle  Irēna Rimša domā, ka “dublēt gan saimnieciskās funkcijas, gan medicīniskās funkcijas, ir nesaimnieciski.Ja ārsts strādā vairāk kā 1,5 slodzes, tātad viņš krāpj gan slimnīcu, gan poliklīniku, tā kā pilnvērtīgi strādāt viņš nevar ne vienā, ne otrā vietā. Es domāju, ka tas arī galu galā ir finanšu disciplīnas jautājums.”
 
“Ja ir divas grāmatvedības, ja ir divas pesonāldaļas, ja ir divas saimniecības daļas, jādomā, vai tas ir racionāli, jo šos darbiniekus mēs atmaksājam no veselības budžeta līdzekļiem,” pauda  Rimša.


 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"