46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Augstskolā notiks rektora vēlēšanas

Фото: lasertech.ru.lv
Š. g. 18. martā plkst. 13.05 Rēzeknes Augstskolā (RA) notiks Satversmes sapulce, kuras laikā noritēs aizklātas rektora vēlēšanas, vēsta RA Satversmes sapulces priekšsēdētājs Dr.paed., docents Gunārs Strods.
Konkurss uz Rēzeknes Augstskolas rektora amatu tika izsludināts 2015. gada 19. janvārī un turpinājās līdz 22.februārim. Uz amatu pieteicās viens pretendents - līdzšinējais  Rēzeknes Augstskolas rektors asociētais profesors, inženierzinātņu doktors Edmunds Teirumnieks. 

RA vadības un attīstības koncepcijā E. Teirumnieks kā augstskolas mērķi min: stiprināt Rēzeknes Augstskolas stratēģisko lomu Latgales reģionā, Latvijas un Eiropas augstākās izglītības telpā un zinātnisko institūciju sistēmā, pozicionējot RA kā tehnoloģiju akadēmiju, nodrošinot daudznozaru tehnoloģisko risinājumu izstrādi, apguvi, izpēti, popularizēšanu un pielietošanu, aktualizējot starpdisciplināro pieeju augstākās izglītības un zinātnes attīstībā, garantējot inovatīvu, tradicionālajām tautsaimniecības nozarēm, radošajai un kultūras industrijai nepieciešamu produktu izstrādi un to praktisku realizāciju.
 
Augstskolas Satversmes sapulcē ir 80 pārstāvji, t.sk., 52 akadēmiskā personāla pārstāvji, 12 vispārējā personāla pārstāvji un 16 studējošo pārstāvji. Saskaņā ar RA rektora vēlēšanu organizācijas un norises reglamentu pretendents ir ievēlēts, ja par viņu ir nobalsojuši ne mazāk kā 50% plus 1 balss no sapulcē klātesošo sapulces pārstāvju kopskaita.
LR likumdošana paredz, ka ievēlēto rektoru apstiprina Ministru kabinets pēc Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinājuma.
 
Pirmo reizi  E. Teirumnieks rektora amatā tika ievēlēts 2010. gada 20. aprīlī. E. Teirumnieks dzimis 1977. gada Rēzeknē. Viņš absolvējis Rēzeknes Augstskolu, 2007. gadā ieguvis inženierzinātņu doktora grādu ķīmijas inženierzinātnē.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"