46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Piešķirti līdzekļi 1674 kodolmagnētiskās rezonanses izmeklējumu procedūru veikšanai (video)

Фото: Video fragments
Lai veicinātu pakalpojuma pieejamību plašākam iedzīvotāju skaitam, Nacionālais veselības dienests atbalstīja Rēzeknes pašvaldības lūgumu piešķirt valsts finansējumu kodolmagnētiskās rezonanses izmeklējumu veikšanai. Tādējādi ar valsts budžeta līdzekļu palīdzību tiks nodrošinātas 1674 procedūras. Līdz šim to izmantojuši vairāk nekā 1000 pacienti.
 
Kodolmagnētiskā rezonanse nav kaitīga un tāda veida izmeklējumus var veikt arī bērniem un grūtniecēm. Rēzeknes slimnīcai tas ir ļoti būtiski, jo slimnīcā ir neiroķirurģiskā nodaļa, taču lai veiktu sarežģītas neiroķirurģiskās operācijas, ir nepieciešams ļoti precīzs izmeklējums, ko var sniegt tieši kodolmagnētiskā rezonanse.

SIA „Rēzeknes slimnīca” valdes locekle Irēna Rimša informēja arī par to, ka Rēzeknes slimnīcā uzsākti vērienīgi renovācijas darbi – modernu un mūsdienīgu izskatu iegūs gan reģistratūra, gan garderobe, gan arī laboratorijas un radioloģijas nodaļas telpas. Remontdarbus Rēzeknes slimnīcā plānots pabeigt šā gada jūlijā, tātad jau vasarā pilnīgi visas slimnīcas telpas būs pielāgotas Eiropas Savienības prasībām un aprīkotas ar mūsdienīgām iekārtām.

Precizējam:

Irēna Rimša- Rēzeknes slimnīcas vadītāja (sižetā: Rēzeknes slimnīcas aktualitātes);
Valentīna Brencova- Kodolmagnētiskās rezonanses izmeklējumu speciāliste (sižetā: Rēzeknes slimnīcas vadītāja).

Plašāk skatieties Latgales Reģionālās Televīzijas sižetā:
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"