46.lv
Otrdiena, 2024. g. 21. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs/ Иван, Арсений
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Maijā atsevišķi dzīvojoši pensionāri vai personas ar invaliditāti varēs saņemt pabalstu cietā kurināmā iegādei

Фото: Publicitātes foto
Rēzeknes pilsētas domes pārvalde „Sociālais dienests” informē, ka atsevišķi dzīvojošie pensionāri vai personas ar invaliditāti, kuriem ienākumi ir līdz 267 eiro mēnesī, varēs noformēt maznodrošināto statusu un dzīvokļa pabalstu cietā kurināmā iegādei sākot no šā gada 11. maija, liecina informācija pašvaldības portālā.
Savukārt trūcīgas ģimenes (personas), maznodrošinātas ģimenes, kuras sastāv no pensionāriem un/vai personām ar invaliditāti, un maznodrošinātas ģimenes, kurās ir darbspējīgas personas, vai maznodrošinātas atsevišķi dzīvojošas darbspējīgas personas, ja ģimene (persona) nav atzīta par trūcīgu, pabalstus cietā kurināmā iegādei saņem, noformējot statusu.

Dzīvokļa pabalsta cietā kurināmā iegādei apmērs:
 
trūcīgām ģimenēm (personām) - 129 eiro;
maznodrošinātam atsevišķi dzīvojošam pensionāram vai personai ar invaliditāti - 129 eiro;
maznodrošinātai ģimenei, kura sastāv no pensionāriem un/vai personām ar invaliditāti, - 100 eiro;
maznodrošinātai ģimenei, kurā ir darbspējīgas personas, vai maznodrošinātai atsevišķi dzīvojošai darbspējīgai personai, ja ģimene (persona) nav atzīta par trūcīgu, - 80 eiro.
 
Atgādināsim, ka šā gada 30.janvārī Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu noteikt maznodrošinātas personas statusu arī atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem un invalīdiem, ja to vidējie ienākumi mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 267 eiro mēnesī. Arī pensionāri un invalīdi turpmāk tiks stingri vērtēti.

Tas nozīmē, ka:
 
  • tai nepieder naudas līdzekļu uzkrājumi, vērtspapīri vai īpašums, izņemot Ministru kabineta noteikumos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu un pašvaldības saistošajos noteikumos par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas statusam, minēto. Par nekustamo īpašumu netiek uzskatīta viena garāža un viens nekustamais īpašums, kura kadastrālā vērtība ir mazāka par 3500 eiro. Savukārt par kustamo īpašumu netiek uzskatīts viens automobilis vai motocikls, kas ir vecāks par desmit gadiem un ģimenes īpašumā ir ilgāk kā 24 mēnešus, kā arī viens velosipēds, mopēds vai motorollers katram ģimenes loceklim;
  • tā nav iegādājusies nekustamo īpašumu pēdējo 12 mēnešu laikā, izņemot gadījumu, ja nekustamais īpašums iegūts privatizējot īrētu dzīvokli vai nekustamā īpašuma maiņas gadījumā;
  • tā nav noslēgusi uztura līgumu;
  • tā nesaņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas sniegtos pakalpojumus vai tā neatrodas ieslodzījumā.
  • Lai noformētu maznodrošinātas personas statusu un pēc tam varētu saņemt dzīvokļa pabalstu, personai Sociālajā dienestā
  • jāuzrāda personu apliecinošs dokuments;
  • jāiesniedz iesniegums (ja Sociālajā dienestā griežas cita persona, tad obligāti ir jāuzrāda pilnvara);
  • jāaizpilda Iztikas līdzekļu deklarācija;
  • jāiesniedz pilna bankas kontu izdruka (ieejošie, izejošie maksājumi, uzkrājumi) par pēdējiem trim mēnešiem katram ģimenes loceklim;
  • jāiesniedz izziņa par darba algu par pēdējiem trim mēnešiem, ja persona strādā
  • ;jāiesniedz līguma numurs, kurš noslēgts ar A/S „Latvenergo”, jo visas maznodrošinātās ģimenes un personas saņems atlaidi elektroenerģijas pakalpojumu apmaksai no A/S “Latvenergo”.
Plašāku informāciju par sociālo palīdzību var saņemt Rēzeknes pilsētas domes pārvaldē „Sociālais dienests”, Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē, tālruņi: 64622128, 64622139.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"