46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes būvvalde: apsaimniekotājiem jākontrolē daudzdzīvokļu māju stāvoklis

Фото: Publicitātes foto
Šobrīd būvniecības likums neparedz šādu būvvaldes kompetenci, lai mēs uzraudzītu visas ēkas un veiktu statistikas datu apkopojumu, pastāstīja portālam 46.lv Rēzeknes pilsētas būvvaldes vadītāja Ilvija Pastare.
„Realitātē, namu apsaimniekotāji ir atbildīgi par ēkas stāvokli, jo mājas iedzīvotāji ir deleģējuši viņiem tādas tiesības. Rēzeknē, kopš 90. gadiem jaunas daudzdzīvokļu mājas, kuras nodotas ekspluatācijā ir tikai divas” – stāsta Pastare.
 
Komentējot notikušo Rīgā, daļēju dzīvojamas mājas sagruvumu, būvvaldes vadītāja uzsver, ka institūcija nopietni aizdomājies par pilsētas ēku stāvokļiem un sazinājās ar apsaimniekošanas organizācijām.
 
„Tomēr, šis gadījums, kas noticis Rīgā, lika mums aizdomāties par to, kā notiek apsaimniekotāju darbs un kopumā mēs sazināmies ar apsaimniekotājiem, lai noskaidrotu, kāda ir esošā situācija daudzdzīvokļu māju stāvokļa jautājumā,lai māju stāvoklis tiktu patstāvīgi kontrolēts.  Protams, ka šāda situācija var notikt arī Rēzeknē, tāpēc iedzīvotājiem ir jāsadarbojas gan ar savu namu apsaimniekotāju, gan pilsētas būvvaldi. 
 
Saskaņā ar likumu daudzdzīvokļu māju uzraudzība ir apsaimniekošanas organizācijas pārziņā. Ir problēmas, kuras ir jārisina ar būvniecības likumā noteikto kārtību, saskaņojot ar būvvaldi tehniskos projektus. Par mājas kopējo stāvokli ir atbildīga tomēr apsaimniekošanas organizācija”- stāsta I. Pastare.
 
Atgādināsim, ka 7. martā ap plkst. 23 Rīgā, Buru ielā, sabrukusi kādas divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpa starp pirmo un otro stāvu, kā arī bojāta mājas ārsiena. Dzīvības un veselības apdraudējuma dēļ no šīs ēkas, kā arī no blakus mājas evakuēti kopumā 16 cilvēki.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"