46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknieši tiek aicināti piedalīties pilsētas sakopšanas darbos

Фото: zeme-buve.org
Tuvojas Lielā Talka, kas šogad notiks 25. aprīlī. Arī rēzeknieši aicināti turpināt iesākto tradīciju un piedalīties savas apkārtnes un pilsētas sakopšanas darbos. Jau vairākus gadus pavasarī iedzīvotāji Lielās Talkas dienā tiek aicināti sakopt teritoriju, kuru izmanto visi pilsētas iedzīvotāji un pilsētas viesi – parkus, pilskalnu, mežu, ezeru, upi u.c.
Katru dienu tiek apsekotas vairākas teritorijas, kuras plānots sakārtot Lielas Talkas ietvaros, vispiesārņotākās teritorijas pilsētā nepieder pašvaldībai. Tas ir privātīpašums, par kuru īpašnieks nerūpējas. Tāpēc Rēzeknes pilsētas dome aicina iedzīvotājus un zemes īpašniekus sakopt savu teritoriju, lai visiem būtu patīkami dzīvot tīrā un sakoptā pilsētā.

Aicinām rēzekniešus būt aktīviem un atzīmēt uzkopšanas objektus kartē Lielās Talkas mājas lapā. Šajā kartē Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti maksimāli precīzi norādīt viņiem zināmās piesārņotās vietas. Ikvienam būs iespēja aplūkot šos punktus, kā arī papildināt šo karti ar paša atrastajām piesārņotajām vietām.
 
Lielās talkas koordinatore Rēzeknē ir domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vides pārvaldības speciāliste Natālija Siņicina (tālrunis 64607684).
 
No 26. marta Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv sāksies talkošanas vietu reģistrācija. Savu talku var rīkot un reģistrēt gan pašvaldības un izglītības iestādes, gan organizācijas un uzņēmumi, kā arī ikviens brīvprātīgais entuziasts, kurš 25. aprīlī vēlas organizēt kolektīvu talku kādas noteiktas teritorijas sakopšanai. 
 
Reģistrējoties obligāti jānorāda attiecīgās talkas Atbildīgā persona, kura būs tiesīga saņemt bezmaksas atkritumu maisus saviem talciniekiem un afišas pie Lielās Talkas koordinatora attiecīgajā pašvaldībā.
 
Savukārt tie, kuri neorganizēs savu talkas vietu un nezina kādu konkrētu teritoriju, ko nepieciešams sakopt, 25. aprīlī varēs droši pievienoties talciniekiem, kas talkos jebkurā no reģistrētajām talkas vietām.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"