46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Tiesa atliek krimināllietu par naudas līdzekļu piesavināšanos no RMDV

Фото: Publicitātes foto
Trešdien, 3.decembrī bija paredzēts izskatīt krimināllietu, par grāmatvedes un metodiķes- skolotājas nelikumīgu naudas līdzekļu piesavināšanos,  Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā. 
Tiesas sēde tika atlikta, jo vienai no apsūdzētajām pieprasīja jaunu aizstāvību, līdz šim abām apsūdzētajām bija viens aizstāvis. Lietas izskatīšana pārcelta uz 18.02.2015.
 
Grāmatvede tiek apsūdzēta pēc vairākiem likuma pantiem: naudas līdzekļu piesavināšanās, dienesta stāvokļa, ļaunprātīga izmantošana, savukārt, skolotājai naudas līdzkekļu piesavināšanās, vēsta Latvijas tiesu informācijas sistēma. 
 
Atgādināsim, ka pagājušā gada nogalē Latgales apgabala tiesas prokuratūra nodeva lietas izskatīšanu tiesai.  Grāmatvede apsūdzēta par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, savukārt skolotāja-metodiķe apsūdzēta par piesavināšanos. 
 
Piermajā epizodē grāmatvede, izmantojot internetbankas pakalpojumus, no vidusskolas norēķinu kontiem uz skolotājas privātajiem norēķinu kontiem pārskaitīja vairāk nekā 26 454 latus (37 640 eiro). Pārskaitīto naudu abas personas izlietoja savām vajadzībām.
 
Otrā epizodē grāmatvede no vidusskolas piesavinājās vairāk nekā 55 116 latus (78 423 eiro), kurus iztērēja privātiem pirkumiem un aizdevumu segšanai, vēsta prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga, žurnālam "Kas Jauns". 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"