46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes ģimnāziju plāno apvienot ar pirmo vidusskolu

Фото: 46.lv foto kolāža
Šī gada Rēzeknes pilsētas domes deputātu sēdē, 19. decembrī, aktuālo jautājumu apspriešanas kārtībā, apspriežot Rēzeknes Valsts ģimnāzijas direktora Aivara Vilkastes iesniegto atlūgumu par atbrīvošanu no direktora amata, izskanēja informācija par iespējamu Rēzeknes Valsts ģimnāzijas (RVĢ)un Rēzeknes 1. vidusskolas apvienošanu. 
Rēzeknes Valsts ģimnāzijas direktors Aivars Vilkaste iesniedza atlūgumu, iesniegumā noradītasi datums ir 9. decembris, norādot darba attiecību izbeigšanu ar 30. decembri, tas nozīmē, ka direktors neplāno nostrādāt līdz mācību gada beigām. Šis fakts nedaudz samulsināja domes deputātus un Vjačeslavs Dubovskis griezās ar jautājumiem pie Izglītības pārvaldes vadītāja Arnolda Drelinga, kāpēc Aivars Vilkaste tik strauji ir atstājis savu amatu? Drelings atbildēja, ka RPĢ direktors savu aiziešanas iemeslu nav komentējis. Saņemot atbildi, Dubovskis jautāja: vai kāds ir mēģinājis runāt ar direktoru, lai paliktu vismaz līdz mācību gada beigām? Uz ko Drelings atbildēja, ka viņš un A.Bartaševičs runāja ar Vilkasti, bet viņš ir pieņēmis lēmumu, kuru nemainīs. 

Savukārt, Jāzeps Korsaks painteresējās par konkursa izsludināšanu uz vakanto amatu, uz ko saņēma atbildi, ka tiks nozīmēts vietas izpildītājs, bet nākotnē tiek plānots apvienot Rēzeknes pilsētas ģimnāziju ar Rēzeknes 1. vidusskolu. 
 
Vjačeslavs Dubovskis mēģināja noskaidrot iemeslus, kāpēc ir nepieciešams abas šīs skolas apvienot, uz ko Drelings atbildēja, ka RVĢ jau vairākus gadus nav spējīga izpildīt noteiktos izglītības standartus. Kādus tieši, pagaidām noskaidrot nav izdevies, tā kā deputāts Dubovskis bija iztērējis uzdoto jautājumu limitu. Atgādināsim, ka saskaņā ar jauno reglamentu, deputāts ir tiesīgs uzdot tikai trīs jautājumus. 
 
Rēzeknes Valsts ģimnāzija- vecākā izglītības iestādē, uzsākot savu darbību kopš 1907. gada un turpinot savu darbību līdz 1940 gadam. 1998 gadā mācību iestāde atjaunoja savu darbību un uzsāka uzņemt audzēkņus mācībām vidusskolā.
 
 
Rēzeknes Valsts ģimnāzija ir  iestāde, kas īsteno vispārējās izglītības programmu. Skolā ir trīs mācību programmas:
 
Izglītojamo skaits, kuri mācījās Rēzeknes pilsētas izglītības iestādēs 2012/2013 m.g. (avots: Rēzeknes Izglītības pārvalde)
 
Vispārizglītojošais virziena programma;
Matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programma;
Humanitārā un sociālā virziena programma.
 

 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
pagātne 29.01.2015 20:04
Ar kādu prieku Vilkastes kungs aizslēdza Rēzeknes komercskolu.Piedalījos arī tajā sanāksmē un kā tas tika argumentēts. Pamācība: Nedari citiem sliktu,gan jau saņemsi to atpakaļ.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"