46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes gaļas kombināts Latgales labāko darba devēju topā

Фото: Publicitātes foto
Vadošais interneta personāla atlases uzņēmums "CV-Online Latvia" no 2014.gada 15.decembra līdz 2015.gada 22.janvārim veica aptauju "TOP darba devējs 2014", kurā šogad piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - turpat 6500 respondentu. Aptaujas rezultātā tika noskaidroti populārākie un iekārojamākie uzņēmumi un iestādes, kurās darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt. Šogad pirmo reizi tika noskaidrots ne tikai labākais darba devējs, kurš pirmais nāk prātā kā iekārojamākā darbavieta, labākie darba devēji biznesa sektoros, bet arī iekārojamākie darba devēji reģionos.
TOP 5 Latgalē par labāko atzīta AS "Latvijas maiznieks", otrajā vietā - SIA "Rēzeknes gaļas kombināts", trešajā - SIA "LatRosTrans". Ceturtajā vietā darba ņēmēji ierindojuši AS "Preiļu siers", bet piektajā - SIA "RusLatNafta".
 
Uzvarētāji atzina - svarīgi, ka pētījumā pievērsta uzmanība arī reģionu uzņēmumiem, jo arī tiem ir svarīgi pozicionēt sevi darba ņēmēju acīs pareizi, lai noturētu esošus darbiniekus un atrastu jaunus talantus.
 
"Šobrīd uzņēmumiem lielākais izaicinājums personāla vadībā ir profesionālu darbinieku piesaiste un noturēšana, ko ietekmē darbspējīgo iedzīvotāju skaita samazināšanās valstī. Svarīgi ir ne tikai īstenot veiksmīgu personāla vadības politiku un strādāt ar esošajiem darbiniekiem, bet arī veidot savu darba devēja tēlu potenciālo darbinieku vidū. Aptaujā tika noskaidrots ne tikai 2014. gada populārākais un iekārojamākais darba devējs respondentu vērtējumā, apzināti līderi atsevišķos sektoros (finanses, tirdzniecība, ražošana, IT un telekomunikācijas, transports un loģistika), bet pirmo reizi aptaujas vēsturē noskaidroti arī labākie un populārākie darba devēji Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē. Kopumā vērtējot topu, varu teikt, ka tas parādījis gan uzņēmumus, kurus jau vairākus gadus daudzi vērtē kā sapņu darba devēju, kā arī uzņēmumus, kurus šogad sarakstā redzam pirmo reizi. Interesantus rezultātus šogad pēc aptaujas datiem var redzēt tādiem uzņēmumiem kā AS "Olainfarm", Valsts kase, SIA "Lattelecom" un VAS Ceļu satiksmes un drošības direkcija," norāda "CV-Online Latvia" vadītājs Aivis Brodiņš.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"