46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Bez pieskatīšanas atstātā sešgadīgā bērna ģimene Audriņos tiek uzraudzīta

Фото: Publicitātes foto
Audriņu pagasta sociālais darbinieks un psihologi darīs visu iespējamu, laisniegtu palīdzību ģimenei, kad  19. februārī,  ugunsdzēsēji Audriņos uzlauza durvis, lai palīdzētu bez uzraudzības atstātam sešgadīgam bērnam neatkārtojas, pastāstīja portālam 46.lv Ozolaines pagasta Bāriņtiessas priekšsēdētāju Dainu Buli.
„Protams, ka bērnu atstāšana bez uzraudzības ir viens no visbiežāk risināmajiem jautājumiem, kurus risina bāriņtiesa. Šajā situācijā sešgadīga bērna atstāšana bez pieskatīšanas palielina vecāku atbildību. Pašvaldība sasauca sapulci, lai apspriestu kā rīkoties tālāk. 
 
Šobrīd ar bērnu un ģimeni strādā gan Audriņu pagasta sociālais darbinieks, gan psihologs. Sociālais darbinieks nepārtraukti sazinās ar ģimeni, gan kaimiņiem, lai šādas situācijas turpmāk vairs neatkārtotos. Bāriņtiesa dara visu iespējamo, lai precīzi noskaidrotu apstākļus, kāpēc tas tā ir noticis, vai tas notiek regulāri”-stāsta Daina Bule.
 
Atgādināsim, ka saskaņa ar Bāriņtiesas likumu, ja bērna dzīves apstākļu pārbaudē vai citādi atklājas, ka bērns atrodas veselībai vai dzīvībai bīstamos apstākļos, kā arī tad, ja bērna turpmākā atrašanās ģimenē var apdraudēt viņa veselību vai dzīvību, bāriņtiesa var pieņem lēmumu parbērna aizgādības tiesību pārtraukšanu vecākiem.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"