46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Skolu jaunieši tiek aicināti uz izstādi “Izglītība un Karjera” Rēzeknē 12. martā

Фото: Publicitātes foto
Ceturtdien, 12. martā Rēzeknē notiks Austrumlatgales reģionālā profesionālās un augstākās izglītības iestāžu izstāde “Izglītība un Karjera 2015”, uz kuru īpaši tiek gaidīti 8.-9. klašu skolēni, kā arī vidusskolu jaunieši. Tā ir iespēja gūt informāciju par mācību iespējām, sev piemērotākās izglītības un darba tirgū pieprasītas profesijas izvēli, tikties ar uzņēmējiem. Izstāde notiks Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā (ARPC) “Zeimuļs” (Rēzeknē, Krasta ielā 31) no plkst.11.00 līdz 16.00, informē Skaidrīte Baltace, LDDK sociālā dialoga koordinatore Latgales reģionā / Rēzeknes Uzņēmēju biedrības valdes locekle.
Izstādē piedalās profesionālās un augstākās izglītības iestādes no visas Latvijas: Rēzeknes Augstskola, Daugavpils Universitāte, RISEBA, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Transporta sakaru institūts, kā arī Rēzeknes Tehnikums, Malnavas koledža, Barkavas Profesionālā vidusskola un Rīgas Tehniskā koledža. 
 
Izglītības iestāžu stendos jauniešiem būs iespēja sastapt gan pasniedzējus, gan audzēkņus un studentus, uzzināt kādas mācību un studiju programmas piedāvā katra no iestādēm, kādi ir uzņemšanas nosacījumi un iegūstamā specialitāte. Izstādē varēs saņemt konsultācijas, informatīvus materiālus, kā arī piedalīties dažādās aktivitātēs un praktiskos uzdevumos. 
 
Jau tradicionāli izstādes apmeklētājus gaida konkursi anketu spēlē “Uzzini vairāk!” (izlozes notiks plkst. 13.00 un 15.00). Izstādes laikā plkst. 12.00 skatē varēs vērot Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Apģērbu dizaina izglītības programmas audzēkņu kursa darbus un diplomdarbus.
 
Šogad pasākuma “Izglītība un Karjera” ietvaros tiek organizētas tikšanās ar dažādu nozaru uzņēmējiem aktivitātē “Dzīvā bibliotēka”. Tās devīze: grāmatas ir cilvēki, grāmata + lasītājs = personīgs dialogs. No plkst. 14.00 līdz 15.00 jauniešiem būs iespēja uzklausīt uzņēmēja stāstu un uzdot savus jautājumus vairākiem Rēzeknes biznesa pārstāvjiem, piemēram, Valerijam Šindleram, kurš vada linu fabriku “Baltiks East”, vai arī Guntim Piteronokam, kas pārstāv vienu no lielākajiem ražošanas uzņēmumiem un darba devējiem Latgales reģionā – Rēzeknes Gaļas kombinātu. Lai uzzinātu, ar kuriem uzņēmējiem vēl būs iespēja tikties aktivitātē “Dzīvā bibliotēka”, jāielūkojas organizatoru mājas lapā www.reub.lv un jānāk uz izstādi “Izglītība un Karjera” 12. martā. 
 
Jau piekto gadu pēc kārtas šo pasākumu Rēzeknē rīko Uzņēmēju biedrība. Uzņēmēji pastāvīgi atbalsta dažāda veida iniciatīvas sadarbībā ar jauniešu organizācijām un izglītības iestādēm, piedalās Karjeras nedēļā, prakses vietu nodrošināšanā studējošajiem.
 
Izglītības iespēju izstāde “Izglītība un Karjera” ir nozīmīgā šāda veida izstāde Latgales reģionā, kas tradicionāli notiek ik pavasari, jauniešiem tā ir lieliska iespēja iegūt lietderīgu informāciju tepat Latgalē. Iepriekš izstādi ik gadu apmeklējuši vairāki simti jauniešu ne tikai no Rēzeknes, bet arī citiem Latgales novadiem, piemēram, Aglonas, Dagdas, Ezerniekiem, Ludzas. 
 
Iztādi rīko Rēzeknes Uzņēmēju biedrība sadarbībā ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru (ARPC) “Zeimuļs”, Jauniešu atvērto centru JACis, Jaunatnes iniciatīvu centru “Draugu centrs”, Rēzeknes pilsētas Jauniešu domi. 
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
RP 28.02.2015 07:41
Bēdīgi - LU, RTU, LLU, RSU un BA vairs nepiedalās!
vija 28.02.2015 19:48
ko tas nozime, ka vinu vairak nav? Nav aktuala Latgale,precizak Rezekne RA un DU ir visus izkonkurejusi.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"