46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

VIDEO:Terorists Valentīns no Ludzas un viņa sieva stāsta, kā karo Ukrainā

Фото: Video fragments
Latvijas nacionālboļševiku pārītis – Valentīns un Margo (īstajā vārdā Elīna) - pērn aizbēga no Latvijas, lai karotu Ukrainas separātistu rindās Donbasā. Valentīns ir viens no diviem „slavenajiem” Ludzas teroristiem. Nupat teroristu pārītis ar kareivīgām runām atkal izpaudās teroristu televīzijā, vēsta "Kas Jauns".
Pagājušā gada novembrī sabiedrībā plašu rezonansi izpelnījās divu kādreiz Ludzā dzīvojošo teroristu atzīšanās, ka viņi karo Ukrainā, separātistu rindās pašpasludināto Luganskas un Donbasa tautas republiku kaujinieku formējumos, aizstāvot Novorossijas jeb Jaunkrievijas ideju. 
 
Viens no teroristiem Valentīns Miļucins (saukts arī par Vasjoku) un viņa sieva Elīna (saukta arī par Margo) kārtējo reizi pastāstījuši par saviem „varoņdarbiem”, šoreiz tā dēvētas Jaunkrievijas telekanālā „News Front”. 
 
Atvadas no Eiropas 
 
Valentīns uz Donbasu devās karot pagājušā gada jūlijā, bet novembrī viņš uz turieni pārvilināja arī savu sievu. Pirms došanas uz Donbasu pārītis pērnpavasar apceļojis Eiropu, tās bijušas „atvadas no Eiropas”. Abi Latvijā vairs negrasās atgriezties un vēlas kļūt par separātistu „tautas republikas” pilsoņiem. Atgriešanās Latvijā viņiem draudētu ar pamatīgām nepatikšanām ne tikai par karošanu teroristu rindās. Pret Miļucinu jau agrāk vērsušās tiesībsargājošās organizācijas gan par ieroču glabāšanu, gan par aicinājumiem gāzt valsts varu. Viņš arī paudis klaji naidīgu attieksmi pret Latviju – atteicies likt eksāmenu pilsonības iegūšanai latviešu valodā, neesot gribējis arī Baltijas pievienošanu PSRS saukt par okupāciju. Tādēļ viņam ir tikai Latvijas nepilsoņa statuss. Tagad Drošības policijā pret viņu sākts kriminālprocess par aicinājumu uz terorismu. 
 
Pagājušā gada novembrī Vasjoks ar sievu Margo vispirms parādījās kādā Krievijas televīzijas ziņu sižetā, kurā viņi tika nodēvēti par varoņiem, kuri dodas cīnīties pret „Ukrainas huntu”. Pēc tam Vasjoks internetā izplatīja kareivīgu uzrunu, solot nekārtības arī Latvijā. Vēlāk atklājās, ka viņš ir viens no tā dēvētajiem „Ludzas teroristiem”. 
 
Teroristi: „Ar ukraiņiem neko nevar sarunāt, tāpēc rokās jāņem ieroči” 
 
Tagad teroristu pārītis – nelegālās nacionālboļševiku partijas biedri, kuri sapazinušies kādā partijas pagrīdes tusiņā Rīgā, kur vēl pavisam nesen esot cīnījušies par Latvijas nepilsoņu tiesībām, nu savus kareivīgos uzskatus pauduši Jaunkrievijas televīzijā. 
 
Valentīns Miļucins Jaunkrievijas televīzijā stāsta: „Latvijā un Ukrainā situācija daudzējādā ziņā ir līdzīga. Tur (Latvijā) arī ir titulnācija, kura cenšas pazemot krievus un izcelt savu pārākumu. Uz mums, paldies Dievam, pagaidām vēl nešauj. Latvijā vienkārši darbojas citādāk. Latvijā lēnām, bet pamatīgi piegriež skrūves, slēdz krievu skolas. Valstī ir liels krievu skaits. Kuriem nav balsstiesības un tamlīdzīgi, ko var uzskaitīt bezgalīgi.” 
 
Viņa sieva „Margo” piebilst: „Vīrs karo te jau kopš jūlija. Tai laikā, kā zināms, Luhanska bija aplenkumā, tāpēc mani līdzi neņēma. Un tikai tagad, kad kļuvis drošāk, es pārvācos uz šejieni.” 
 
Valentīns kā teroristu vienības komandiera vietnieks piedalās kaujas operācijās, bet viņa sieva karadarbībā nepiedalās. Valentīns stāsta, ka līdz šim ieroci nekad rokās nav turējis, bet uz Ukrainu nolēmis doties pēc tam, kad redzējis, cik „nikni” ukraiņi vēršas pret krieviem. Viņš teic, ka ar ukraiņiem vairs neko nevar sarunāt pa labam, tāpēc rokās esot jāņem ieroči. 
 
Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Valentīns Miļucins, kurš sevi dēvē par teroristu „Vasjok”, dzimis un audzis Ludzas novada Cirmas pagasta ciemā Tutāni. Ciemā vien palikuši pāris desmiti pensionāru un mīlētāju iedzert. Valentīns ir pazīstams ikvienam. Kaimiņi stāsta, ka sen nav viņu redzējuši, jo viņš aizbrauca uz Rīgu, kur dzīvojis kādus desmit gadus, bet nu izgaismojies teroristu rindās. Ciemā vēl joprojām dzīvo viņa māte, kura gan atteicās ar Latgales reģionālo televīziju runāt par savu dēlu. Ludzānieši labi pazīst minētās personas un ir šokēti par savu līdzpilsoņu izdarībām. 

Teroristu pārītis no Latvijas izpaužas Jaunkrievijas televīzijā (krievu valodā):

 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"