46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Pasaules jaunieši dāvā savu svētību Rēzeknei

Фото: Publicitātes foto
Šonedēļ Rēzeknē ieradušies 360 jaunieši no 32 pasaules valstīm, lai īstenotu Starptautisko kristīgās žēlsirdības projektu, kura ietvaros tiek organizēti dažādi pasākumi un sniegta palīdzība pilsētas trūcīgajiem iedzīvotājiem, vēsta pašvaldības portāls. 
Starptautiskā organizācija „Jaunatne ar misiju” darbojas jau vairāk kā 50 gadus un tajā iesaistījušās pāri par 100 valstīm. Organizācijā ir vairāki tūkstoši pilna laika darbinieku un ļoti daudz brīvprātīgo. Rēzeknē kopā ar jauniešiem ieradies arī labdarības akcijas iesācējs Šebo. Viņš ir no Holandes, bet jau vairāk kā 20 gadus dzīvo Zviedrijā. Iesākumā viņš ar savu ģimeni Ziemassvētkos brauca ar dāvaniņām bērniem, nākamajā gadā viņiem pievienojās arī citas ģimenes, un tā, iesaistoties radiem un draugiem, tostarp arī no citām valstīm, šī akcija apvienojusi kristiešus vairāk kā simts pasaules valstīs. Organizācija ir starpkonfesionāla, šeit ir cilvēki no dažādām draudzēm, kuri tic Dievam.

Pirms septiņiem gadiem šī organizācija 130 cilvēku sastāvā jau bija Rēzeknē, un tagad jaunieši ir atbraukuši atkal, lai, kā teic viena no dalībniecēm, Anda Pūliņa no Valdemārpils, „svētītu Rēzekni”. Reizi gadā tiek izvēlēta kāda pilsēta, un šoreiz pasaules kristīgo jauniešu svētība nāk pār Rēzekni un tās iedzīvotājiem. Jauniešiem līdzi ir apģērbi un pārtikas pakas, ko viņi dala gan pilsētas, gan arī novada iedzīvotājiem. „Protams, tas nebūs tik daudz, lai pietiktu ļoti ilgam laikam,” stāsta Anda, „taču tas iedrošinās cilvēkus un parādīs mīlestību, jo mēs ticam Dievam, bet Dievs ir Mīlestība, un mēs pēc labākās sirdsapziņas gribam parādīt šo mīlestību rēzekniešiem, dalot viņiem apģērbu, pārtiku, vai sniedzot koncertu. Līdzekļi gan mantiskā, kad finansiālā ekvivalentā arī tiek saziedoti no cilvēkiem, kuri var un grib dalīties. Mums ir lieliska sadarbība ar sociālajiem dienestiem, kas mums palīdz atrast tās ģimenes, kuras mēs varam svētīt.

Ir programma bērniem un jauniešiem, piektdien vakarā būs pasākums GORĀ, bet sestdien – jauniešu koncerts pilsētas Kultūras namā. Kad mēs izvēlējāmies braukt uz Rēzekni, mēs visiem izsūtījām vēstules, kur teicām, ka braucam uz Rēzekni un jūs varat sākt lūgt par šo pilsētu. Un es zinu, ka tūkstošiem cilvēku visā pasaulē ir lūguši par Rēzekni, Rēzeknes vadību un draudzēm un par visu, kas šeit notiek. Domāju, ka Dievam kaut kas ļoti īpašs ir sagatavots tieši Rēzeknei.”
 
Jaunieši ieradušies, lai svētītu pilsētu, dalītos ar sirds siltumu, un jau pirmās tikšanās reizē Rēzeknes 4. vidusskolā, kur viņi apmetušies uz šo nedēļu, varēja just, ka viņi tiešām izstaro laipnību, labestību un tādu pozitīvu atmosfēru, kuras diemžēl bieži vien tik ļoti pietrūkst.
 
Pārvaldes „Sociālais dienests” vadītājs Gunārs Arbidāns stāsta: „Rēzeknē ir 2,5 tūkstoši iedzīvotāju, kuriem ir piešķirts trūcīgo statuss, tas nozīmē, ka šādā ģimenē uz vienu cilvēku ir 49 eiro mēnesī. Tāpēc šai cilvēku grupai nepieciešama palīdzība, taču es uzskatu, ka viņiem svarīgs ir ne tikai apģērbs vai pārtikas paka. Ceru, ka jaunieši spēs motivēt šo trūcīgo cilvēku grupu uz gaišāku dzīvi, lai viņi arī paši atrastu sevī spēkus un vēlēšanos dzīvot, strādāt un uzlabot savu situāciju. Gribētos, lai viņi iesaistās organizācijas rīkotajos pasākumos ne tikai ar materiālās palīdzības saņemšanai pastieptu roku, bet gan apmeklētu arī citus pasākumus un gūtu iedvesmu savas dzīves uzlabošanai.”
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"