46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis apmeklēja Rēzekni

Фото: rezekne.lv
Trešdien, 21.janvārī Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis apmeklēja Rēzekni un piedalījās pasākumos, kas veltīti Latgales atbrīvošanas no lieliniekiem 95.gadadienai, vēsta pašvaldības portāls.
Vizītes laikā Raimonds Vējonis tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, lai izrunātu pilsētai svarīgus jautājumus. Rēzeknes mērs pateicas ministram par izrādīto interesi pret Rēzekni un par piedalīšanos svinīgajā pasākumā, kā arī augsti novērtē ministra atbalstu.

R.Vējonis ļoti augstu novērtē pasākumu un izsaka pateicību visiem, kas organizēja pasākumu, uzstājās un piedalījās. „Latgales atbrīvošanas 95.gadskārtas svinības Rēzeknē un Daugavpilī bija diena, kad mēs visi kopā apliecinājām savu dzimtenes mīlestību un cieņu mūsu vēsturei. Manuprāt, šādas dienas ir atgādinājums, ka Latgales kā Latvijas trešās zvaigznes gaismu uztur dzīvu un nes tālāk reāli cilvēki, un tie esam mēs – katrs no mums. Tā ir atbildība un tas ir arī gods.” Ministrs augstu novērtē latgaliešu sirsnīgo tiešumu un lepnumu un uzskata, ka Latgales sasniegumi ir redzami katram, kurš grib redzēt –  „Rēzeknes spožākie kultūras objekti GORS un Zeimuļs, bet it īpaši atsaucīgie un atbildīgie cilvēki apliecina, ka Latgalē patiesībā viss attīstās un notiek.”
 
Vizītes laikā R.Vējonis piedalījās piemiņas brīdī pie obeliska Latgales atbrīvošanas kaujās kritušajiem karavīriem Miera ielas kapos, ziedu nolikšanas ceremonijā pie Latgales atbrīvošanas pieminekļa „Vienoti Latvijai” un apmeklēja Latgales vēstniecības GORS koncertu. Pasākumus organizēja Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas un novada pašvaldībām.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"