46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes slimnīca var pāriet valsts īpašumā

Фото: Google maps
Latvijas slimnīcām jābūt valsts budžeta iestādēm, nevis akciju sabiedrībām - tas ir virziens, uz ko jātiecas veselības aprūpes jomā, tiekoties ar mediķiem Daugavpilī, ir uzsvēris veselības ministrs Guntis Belēvičs.
Šobrīd reģionālās slimnīcas saņem finansējumu pēc principa – ārstējam desmit cilvēkus uz tūkstoš iedzīvotājiem. Bet ir jāņem vērā konkrētā situācija.

Veselības ministrs apsolīja, ka šogad Daugavpils reģionālajai slimnīcai būs vairāk naudas, valsts finansējums 2015.gadam tika palielināts. Ministrs paziņoja, ka visām slimnīcām ir jākļūst par valsts slimnīcām. Slimnīcas, kurām ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību statuss, daudz vairāk domā par naudas pelnīšanu, nekā par kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu pacientiem.

Pēc ministra teiktā, juridiskā forma SIA šobrīd ir nepareiza, jo "dod lielākas iespējas domāt, kā pelnīt naudu, nevis par kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanu pacientiem". Ministris uzsvēra, ka ir pārspriedis jautājumus par reģionālo slimnīcu pāriešanu no pašvaldības uz valsts, ar Latvijas premjerministri Laimndotu Straujumu, saņemot gan viņas puses atbalstu, gan no Fianšu ministrijas, tādējādi, iespējams, ka slimnīcas pāries valsts kontrolē jau šogad. 
 
Atgādināsim, ka šobrīd  SIA "Rēzeknes slimnīca" ir 100% pašvaldības kapitālsabiedrība, kā rezultātā, par kapitālsabiedrības darbību ir atbildīgs tās kapitāldaļu turētājs- pašvaldības vadītājs.

Ministrs pagaidām nav komentējis, kā notiks saistību pārņemšana, kā arī nav sniedzis skaidrojumu, kas notiks gadījumā, ja slimnīcai ir konstatēti parādi.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
te 26.01.2015 21:53
es piln'igi piekr'itu, bet vai valsts t'a ir garantija? nezin vai
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"