46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Izmaiņas dīzeļvilcienu un elektrovilcienu kustības sarakstos virzienā Rīga-Rēzekne-Zilupe

Фото: LETA,Edijs Pālens
Akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens" atkārtoti informē, ka, sākot ar 1.februāri,  noteiktas izmaiņas dīzeļvilcienu un elektrovilcienu kustības sarakstos.
Dalbes stacijā no rīta elektrovilciens uzņem vien divus pasažierus, un tieši tāpēc šajā Rīgai salīdzinoši tuvajā stacijā vilcieni nākotnē, iespējams, pieturēs retāk. Tā mudinās pasažierus, no kuriem daudzi stacijā atstājuši savus auto, doties uz tuvāko Olaines pieturu. Tomēr kopumā pasažieriem nākamajos gados varētu būt jārēķinās ar tādu uzņēmuma „Pasažieru vilciens” (PV) politiku, kas būtu labvēlīgāka pieprasītākajām stacijām un reisiem.
 
„Pamata iemesls ir tāds, ka mēs šajā gadā plānojam uzņēmuma darbību padarīt efektīvāku un saimnieciskāku tieši no valsts budžeta un uzņēmuma līdzekļu izlietošanas viedokļa,” skaidro  „Pasažieru vilciena” vadītājs Andris Lubāns. Viņš norāda, ka uzņēmumam nākas savienot vairākus uzdevumus: gan nogādāt pasažierus iespējami ātrāk lielos attālumos, gan uzņemt pasažierus mazāk pieprasītajās pieturvietās.
 
Savukārt gadījumos, kad pārmaiņas ir sociāli jūtīgas, tiks meklēti atsevišķi risinājumi,
„Pildot sociālo funkciju, mums jāmēģina kaut kādā veidā tuvināties un izprast vairākuma pasažieru vēlmes. Ja vairākums vēlas braukt ātri, tad mums varbūt jāatrod citi risinājumi tiem pasažieriem, kuriem vēlmes ir pretējas – lai vilciens apstājas katrā mazajā pieturvietā,” norāda Lubāns.
 
Latgalē sašutums par izmaiņām.Tomēr lielāko satraukumu izraisījuši uzņēmuma iecerētie risinājumi tieši reģionos, kur galvenokārt paredzēta daļēja vilcienu satiksmes aizstāšana ar autobusiem vairākos maršrutos, piemēram, uz Valku, Madonu un Zilupi. 
 
Ļoti lielu sašutumu Latgalē raisījusi iecere aizstāt vilcienus ar autobusiem posmā no Rēzeknes līdz Zilupei, atklāj reģionālā laikraksta „Ludzas Zeme” galvenā redaktore Laima Linuža. Tas radījis iespaidu, ka ar vietējo iedzīvotāju viedokli nerēķinās. „Notiks remonta darbi ceļa posmā Rēzekne – Ludza. Tas nozīmē, ka solītais autobuss nevarēs iekļauties nekādos grafikos. Tas apliecina tikai to, ka amatpersonas un cilvēki, kas nodarbojas ar svarīgu lēmumu pieņemšanu, vispār nav lietas kursā, kas Latgalē notiek,” saka Linuža.

Virzienā Rīga-Rēzekne-Zilupe  no 1. februāra tiks ieviestas sekojošas izmaiņas:
 
Dīzeļvilciens Nr.701 Rēzekne-2 (plkst.14.54)-Rīga (18.00), kas kursē brīvdienās, sākot ar 1.februāri, no Aizkraukles stacijas aties plkst.16.46 (16.47 vietā), no Ogres – 17.25 (nevis 17.27) un Rīgā pienāks 5 minūtes agrāk - plkst.17.55.
 
Dīzeļvilciens Nr.807 Zilupe (plkst.15.10)-Rīga (20.29) no Zilupes līdzPļaviņām kursēs pēc esošā saraksta, savukārt no Pļaviņu stacijas turpmāk izbrauks plkst.18.25 (18.35 vietā). No visām pārējām iecirkņa Pļaviņas-Rīga pieturvietām vilciens aties 14 minūtes agrāk nekā šobrīdun līdz ar to Rīgā pienāks plkst.20.15.
 
Atzīmēsim, ka iepriekš tika ziņots par ieceri likvidēt dzelzceļa posmu Rēzekne - Zilupe un aizstāt to ar autobusu, tomēr pagaidām nekādas citas izmaiņas, izņemot tikko minētās, nav paredzētas.

 Iedzīvotāji Latgalē satraukti par iespējamām izmaiņām vilcienu satiksmē Rēzekne-Zilupe
 
Sīkāka informācija pieejama AS „Pasažieru vilciens" interneta mājas lapā www.pv.lv (sadaļā Kopējais iekšzemes vilcienu kustības saraksts) un dzelzceļa stacijās.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"