46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rezekne.lv: Policijas darbs 2014. gadā vērtējams pozitīvi

Фото: LSM
21. janvārī Rēzeknes policijas iecirkņa (K. Valdemāra ielā 20) lielajā zālē notika konference, kuras laikā apspriests veikums 2014. gadā, vēsta pilsētas pašvaldības portāls. 
Klātbijušos policijas darbiniekus, viesus un žurnālistus uzrunāja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs, Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks Vitālijs Podgaiskis, Rēzeknes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieka p.i. Aldis Saukāns, Rēzeknes tiesas priekšsēdētāja Aija Jermacāne, Rēzeknes prokuratūras virsprokurors Vladimirs Peļņa, kā arī Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Melnalksnis.

Pērn pārmaiņas skāra Kriminālpolicijas un Kārtības policijas nodaļu. Veiktas strukturālas pārmaiņas. Kriminālpolicijas nodaļai pievienojās divi darbinieki, stiprinot jau esošo tās sastāvu.
Ļoti liela uzmanība 2014. gadā pievērsta preventīviem pasākumiem sabiedriskās kārtības un drošības jomā. Skolās notika lekcijas par drošību, kā arī, sadarbojoties ar robežsardzi un piesaistot kinologus, veiktas negaidītas pārbaudes skolās, lai apzinātu narkotisko vielu izplatību skolēnu vidū. Tāpat policija aktīvi devās reidos vakaros un naktīs, patrulēšanas maršrutos iekļaujot kriminogēnākās vietas, kas ļāva konstatēt vairāk administratīvo pārkāpumu un arī novērst dažādu likumpārkāpumu izdarīšanu Rēzeknes iecirkņa apkalpojamajā teritorijā. Tāpat veikts kriminogēnās situācijas monitorings Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novada teritorijās, ļaujot koncentrēt spēkus vietās, kur tas bija nepieciešamāk. Vajadzības gadījumā varēja saņemt arī palīdzību no Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes.
 
Rēzeknes iecirkņa darbinieki šī gada laikā strādāja ar lielu slodzi, būtiski tā palielinājās Kārtības policijas nodaļā. Pierādījums tam ir strauji augušais administratīvo protokolu (par 602 vairāk nekā 2013. gadā) un arī izskatīto iesniegumu skaits (2013. gadā – 6108, bet 2014. gadā – 8957).
Rēzeknes iecirkņa apkalpojamajā teritorijā gada laikā reģistrēti 1282 noziedzīgi nodarījumi (par 224 vairāk nekā 2013. gadā). Runājot par sevišķi smagajiem, gada laikā izdarītas 8 slepkavības, bet jāatzīmē, ka visas atklātas un vainīgās personas noskaidrotas, atsevišķos kriminālprocesos izmeklēšana vēl nav pabeigta. Smagi miesas bojājumi bijuši 9 gadījumos (2013. gadā – 10).
Vairums noziedzīgo nodarījumu vērsti pret personu īpašumu. Zādzību skaits ir iepriekšējā gada līmenī: 2014. gadā – 583, 2013. gadā – 585. Bet mazāk zagts no dzīvojamajām telpām – 100 reizes (2013. gadā – 135). Tāpat jāatzīmē, ka samazinājies arī laupīšanu skaits: 2014. gadā 16 (iepriekš – 22), bet būtiski pieauga krāpšanas gadījumi: 2013. gadā – 14, bet 2014. gadā – 46.
Akcizēto preču nelegālās aprites apkarošanas jomā uzsākti 18 kriminālprocesi. Gada laikā Rēzeknes iecirkņa apkalpojamajā teritorijā likvidētas vairākas liela apjoma alkoholisko dzērienu ražotnes un nelegālās akcizēto preču glabātuves. Arī 2015. gadā sadarbībā ar Latgales reģiona pārvaldes darbiniekiem turpinās aktīvi apkarot šādu preču nelegālo apriti, kā arī netiks aizmirstas t.s. „točkas”. Šajā jomā policija cer uz iedzīvotāju un pašvaldības atbalstu, kā arī pateicas visiem, kas jau aktīvi piedalās nelegālā alkohola tirdzniecības apkarošanā.
2014. gadā Rēzeknes iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem aktīvi veica pasākumus narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites jomā, kā rezultātā uzsākti 23 kriminālprocesi (2013. gadā – 9), pilsētā likvidētas divas narkotisko vielu tirdzniecības vietas, izņemts būtisks narkotisko un psihotropo vielu daudzums, par to lietošanu pie administratīvās atbildības sauktas 48 personas (2013. gadā – 24). Arī šogad tiks turpināta cīņa ar tiem, kas iesaistīti šo kaitīgo vielu apritē.
 
Kā atzina Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs, kopumā iecirkņa darbinieku paveiktais un rezultāti 2014. gadā vērtējami pozitīvi, tomēr šogad uzdevumu būs vēl vairāk. Liels darbs būs jāiegulda sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, ātrai un kvalitatīvai noziedzīgo nodarījumu atklāšanai, izmeklēšanai, kā arī preventīviem pasākumiem. Īpaša uzmanība tiks pievērsta darbinieku disciplīnas jautājumiem.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"