46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē plāno rekonstruēt kultūras namu

Фото: kulturaskarte.lv
Šogad Rēzeknē paredzēts organizēt tehniskā projekta izstrādi kultūras nama rekonstrukcijai, iecerēta arī Latgales Kultūrvēstures muzeja vēsturiskās ēkas tehniskā projekta izstrāde, informē aģentūra LETA.
Tāpat šogad plānots izveidot arī reģionālo tūrisma mājaslapu, kurā būs informācija par visiem apskates objektiem, viesnīcām, viesu mājām Latgalē ar iespēju pašam izveidot tūrisma maršrutu un rezervēt naktsmītni.
 
Tā kā šogad Rēzekne svinēs 730 gadu jubileju, pilsētā norisināsies gan tradicionālie, gan arī jauni kultūras pasākumi. Viens no tādiem būs starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2015", kas Rēzeknē pēdējo reizi notika 2003.gadā. Uz to Rēzeknē ieradīsies ap 250 Latvijas etnogrāfisko ansambļu un folkloras kopu, tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki, kā arī grupas no ārvalstīm. Sadarbībā ar Latgales vēstniecību "Gors" un pasaulslaveno ērģelnieci Ivetu Apkalnu rudenī Rēzeknē tiks rīkots arī 1.Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls.
 
Kā atzīst pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" direktore Jūlija Danilina, viens no pilsētas jubilejas gada pasākumu mērķiem ir arī vairot rēzekniešos patriotismu par dzimto pilsētu.
 
Pašvaldības šī gada budžetā kultūras nozarei atvēlēti 1,766 miljoni eiro, kas ir par 134 000 eiro mazāk nekā pērn. Neskatoties uz to, "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" plāno īstenot visu iecerēto, tostarp izgatavot un atjaunot tērpus gandrīz visiem Rēzeknes mākslinieciskajiem kolektīviem, veikt remontu un iegādāties jaunus kolektīviem nepieciešamos mūzikas instrumentus, apskaņošanas un apgaismošanas tehniku, kā arī datortehniku. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"