46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Slimnīcas paciente Sociālā dienesta bezdarbības dēļ riskē palikt uz ielas

Фото: Publicitātes foto
Viena no Rēzeknes slimnīcas pacientēm kļuva par ķīlnieci sarežģītā situācijā starp SIA „Rēzeknes Slimnīca” un Rēzeknes pilsētas domes pārvaldi „Sociālais dienests”.
Dažas dienas atpakaļ traumatoloģijas nodaļā tika uzņemta paciente, bez dokumentiem, kuras pēdējā deklarētā dzīvesvietas adrese, pēc viņu vārdiem, ir Rēzekne. Pacienti bija atrasta guļoša uz ielas. Pēc pirmajiem izmeklējumiem viņai bija konstatētas problēmas ar vienu no kājām. Pacientei ir veikta kājas operācija, līdz ar to ir traucētas pašaprūpes spējas, jo ir uzlikts ģipsis. 

Kā noskaidroja slimnīcas darbinieki, paciente vairākus gadus ir dzīvojusi Maskavas ielā 20, Rēzeknē,bet  2013. gadā, nelaimes gadījuma dēļ dzīvoklis sadega, sievietei paveicās izdzīvot, bet turpmāk, viņa bija piespiestā dzīvot uz ielas, pelnot iztiku pagaidu darbos. Tā pagāja vasara, ar aukstā laika sezonas sākumu, sievietei ar vien grūtāk bija atrast naktsmītnes, un pēķšņi vienā dienā notika nelaime– salauzta kāja. 
 
Šobrīd pacientei nav konkrētas dzīvesvietas, kur viņu var nodrošināt ar tālāku dzīvošanu un aprūpi. Sakarā ar to, ka pacientei nav personu apliecinoša dokumenta, PMLP informē, ka pases saņemšanai nepieciešams laiks. Tādējādi, SIA „Rēzeknes Slimnīca” ir lūgusi Rēzeknes pilsētas domes pārvaldi „Sociālais dienests” izmitināt pacienti, Rēzeknes aprūpes centrā, tālākai aprūpei. 
 
Rēzeknes pilsētas domes pārvalde „Sociālais dienests” uzsver, ka tikai gadījumā, ja pacientes pēdējā deklarētā dzīvesvietas adrese ir Rēzekne, tikai tad var sniegt Ilgstošas aprūpes pakalpojumus Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā, vai atrasties Naktspatversmē. Uz lūgumu pārbaudīt savā reģistrā, vai tomēr sievietei bija deklarēta dzīvesvieta Rēzeknē, Sociālā dienesta atbilde bija negatīva.
 
Slimnīcas darbiniekiem izdevās atrast dokumentus, kuri apliecina – pacientes pēdēja dzīves vieta ir bijusi Rēzekne.
 
Neskatoties uz atrastiem deklarācijas dokumentiem paciente līdz šīm dzīvo slimnīcā. Tikmēr ierēdņi sava starpā apmainās ar nepieciešamiem dokumentiem, neizpētot  līdz galam normatīvos aktus.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-6/6)
oo 04.02.2015 23:20
Šausmas!
Zeimuļs 04.02.2015 23:55
Tā Rēzekne izrāda rūpes ar saviem cilvēkiem
google 06.02.2015 16:26
Ar kādām tiesībām Rēzeknes slimnīcas sociālais darbinieks drīks apspriest publiski cilvēku dzīvi, nenoskaidrojot un nepalīdzot cilvēkam, zinot slimnīcas nostāju pret cilvēku, kuru gribam to uzņemam, kurs sliktāks pie tā pat nepieiet. Vai tad šis cilvēks atrodas Rēzeknes slimnīcā arī uz doto brīdi??? kāpēc vienmēr vaino tikai tos, kuri palīdz iedzīvotājiem. Manuprāt ir nepareizi kādu vainot nenoskaidrojot informācijas pareizību kā arī nepārbaudot un neveicot sarunu ar pašu cietušo.......
Spogulīt 07.02.2015 11:22
Baisi lasīt ko tādu! Divas iestādes plūcas savā starpā, nevis kopīgi mēģina rast risinājumu... vispār sirds čokurā raujas, cilvēkam notika baisa nelaime vēl 2013. gadā un neviens nelikās ne zinis. Kā tā! Vai tad pilsētā nav izveidots kāds dienests, kurš tādos nelaimes gadījumos seko līdzi, palīdz nostāties uz kājām, varbūt tai sievietei pēc ugunsgrēka - kad viss sadega bija iestājies šoks, psiholoģiski cilvēks patstāvīgi nebija spējīgs rast risinājumu... Ārprāts. Es saprotu, ka ir cilvēki, kuri nevēlas neko darīt - ir labi kā ir, satiek drauģeļi, kopīgi iedzer... bet nu šis gadījums tikai spilgti atspoguļo - ja piemeklē kādu nelaime, nedrīkst būt slābām, pretējā gadījumā - iznīcība garantēta.
??? 07.02.2015 17:32
Lai vispār šeit ko tādu apspriestu vai kādu apvainotu, uzziniet vispirms lietas būtību nevis vāvuļojat pa tukšo. Mūsu problēma ir tā, ka ticam visam,ko raksta...muļķu bars
vija 07.02.2015 17:40
??? laikam strādā sociālā dienesta pārvaldē...
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"