46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Apstiprināts nolikums par Rēzeknes pilsētas pašvaldības apbalvojumiem

Фото: Zīmes “Rēzeknes Goda pilsonis” skice
Rēzeknes pilsētas domes sēdē 16. janvārī tika apstiprināts Nolikums „Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības apbalvojumiem”, kurš stāsies spēkā šā gada 1. maijā. Līdz ar to spēku zaudēs 2007. gada 9. oktobrī apstiprinātais Rēzeknes pilsētas domes Nolikums „Par apbalvojuma „Rēzeknes Goda pilsonis” piešķiršanu”.
Darbam ar šo Nolikumu tika izveidota darba grupa Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Andreja Rešetņikova vadībā, kuras galvenais mērķis bija konkrētas apbalvojumu veidu gradācijas un piešķiršanas mehānisma izveide. Darba grupa kopā ar māksliniekiem strādāja arī pie Rēzeknes pašvaldības apbalvojumu jaunā dizaina izstrādes un to apstiprināšanas Latvijas Republikas prezidenta Valsts kancelejas Valsts Heraldikas komisijā.

Saskaņā ar jauno Nolikumu, visaugstākais Rēzeknes pilsētas apbalvojums joprojām būs „Rēzeknes Goda pilsonis”. Šā apbalvojuma piešķiršanai var izvirzīt kandidātus vienu reizi gadā pēc tam, kad plašsaziņas līdzekļos ir publicēta attiecīgā informācija. Kā jau ierasts, Goda pilsoņa apbalvošanas ceremonija notiks LR Valsts proklamēšanas gadadienas svinību galvenā pasākuma ietvaros. No šī gada Goda pilsoņi saņems ne tikai Goda zīmi, kurai ir jauns dizains, bet arī apliecinājuma rakstu par apbalvojuma saņemšanu. Tiek saglabāta arī naudas balva apbalvojuma brīdī valstī noteiktās vienas minimālās darba algas apmērā.
 
Otrs nozīmīgākais apbalvojums Rēzeknes pilsētas pašvaldībā būs Goda raksts ar vienreizējas naudas balvas izmaksu fiziskām personām 50 eiro apmērā (pēc LR likumdošanā noteikto nodokļu nomaksas), juridiskām personām, pašvaldības iestādēm un radošajiem kolektīviem – līdz 100 eiro (pēc LR likumdošanā noteikto nodokļu nomaksas). Lēmumu par Goda raksta piešķiršanu, kā arī Goda pilsoņa kandidāta apstiprināšanu pieņems Dome. Goda raksts Rēzeknes pašvaldībā ir jauns apbalvojuma veids.
Dome var piešķirt arī Atzinības rakstu un Pateicības rakstu.
 
Stājoties spēkā Nolikumam „Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības apbalvojumiem”, Domē tiks izveidots speciāls apbalvojumu reģistrs, informācija par personām, kuras apbalvos Rēzeknes pilsētas dome, būs pieejama portālā www.rezekne.lv.

Nolikums „Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības apbalvojumiem”
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"