46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile apmeklēja Rēzeknes Augstskolu

Фото: M.Justs
16. janvārī LR izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile viesojās Rēzeknes Augstskolā (RA). Kopā ar parlamentāro sekretāru Edvardu Smiltēnu, padomnieci komunikācijas jautājumos Egiju Saļņikovu, RA administrācijas pārstāvjiem tika aplūkots Latgales aparātbūves tehnoloģiju centrs. Ministri ieinteresēja jautājums par to, kā notiek sadarbība starp uzņēmējiem, kā praksēs tiek iesaistīti studenti.
Ciemiņiem tika sniegta informācija par RA jaunizveidoto Lāzertehnoloģiju centru, bija iespēja aplūkot renovēto studiju korpusu Atbrīvošanas alejā 115 un pērn uzcelto Inženieru fakultāti, gūstot priekšstatu par modernajām un daudzveidīgajām laboratorijām, kuras pieejamas gan studentiem teorētisko zināšanu aprobēšanai praksē, gan mācībspēkiem, veicot zinātniskus pētījumus, gan darba devēju vajadzībām. 

Tikšanās laikā ar RA rektoru Edmundu Teirumnieku un Daugavpils Universitātes rektoru Arvīdu Barševski tika skatīti problēmjautājumi augstākās izglītības finansēšanas modelī, studējošo piesaistē, sadarbības paplašināšanā ar darba devējiem. Diskusijā par augstākās izglītības aktualitātēm un izaicinājumiem Latgales reģionā piedalījās Rēzeknes Augstskolas vadība, darba devēji, kā arī studenti. 
 
Ministre Mārīte Seile uzsvēra, ka, viņasprāt, Rēzeknes Augstskola ir ieguldījusi attīstībā ļoti lielas finanses un darbu. Tāpat kā pozitīvo aspektu viņa atzīmēja Rēzeknes Augstskolas skaidro vīziju par nākotnes attīstības virzienu uz tehnoloģiju akadēmiju. „Esot Rēzeknes Augstskolā, ir ļoti skaidri redzams paveiktais, izglītības iestādes darbībā cieši iezīmējas saikne starp izglītību, zinātni un tautsaimniecību. Tas patiešām ir apsveicami,” piebilda ministre.
Rēzeknes Augstskola šobrīd ir 7. lielākā valsts augstskola, kurā studē nepilni divi tūkstoši studentu. Šī gada 1. augustā tiks atzīmēti 90 gadi, kopš augstākās izglītības aizsākumiem Rēzeknē. 
 
 lat.46.lv  
Foto

Комментарии (0-1/1)
studente 21.01.2015 13:09
Vismaz ir riktīgi sakarīgs sekretārs ministrei gadījies, varbūt arī pārmaiņas tomēr būs izglītības nozarē..
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"