46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Kārsavas jaunieši malko kafiju un diskutē ar politiķiem

Фото: Pūga
Šī gada 15.janvārī Kārsavas novada domē notika strukturētā dialoga diskusija “Kafija ar politiķiem”, ko organizēja Latvijas Jaunatnes Padome (LJP) sadarbībā ar Kārsavas novada Jauniešu centru “Pūga”. 
Diskusiju mērķis bija satikties jauniešiem un lēmumu pieņēmējiem, lai uzklausītu viens otra viedokli un kopā radītu jaunas idejas vai meklētu risinājumus jau esošām problēmām.
Jaunieši kopā ar politiķiem kopīgajā pēcpusdienā pārrunāja to, cik daudz iespēju ir jauniešiem iesaistīties lēmumu pieņemšanā, ko nepieciešams uzlabot komunikācijā un kādi jauninājumi būtu jāievieš izglītībā, lai veidotu lielāku izpratni par pašvaldības darbu un politiku. 
 
Pārrunājot līdzdalības iespējas ar politiķiem, jaunieši secināja, ka svarīgi ir izprast savas pašvaldības darbu un lēmumu pieņemšanas sistēmu. Veidojot komunikāciju starp pašvaldību un jaunieti mazināsies barjera un ieguvēji būs abas puses. Diskusijas “Kafija ar politiķiem” ieteikumi vēlāk tiks apkopoti reģionālā, nacionālā un arī Eiropas Savienības līmenī.
Latvijā tiks organizētas 12 vietējā līmeņa un 5 reģionālās neformālās jauniešus un politiķu diskusijas, kā arī martā norisināsies nacionālā konference un ES jaunatnes konference Rīgā. Visi diskusijas dalībnieki tiek aicināti 19.februārī uz reģionālo diskusiju Daugavpilī.
 
Sīkāku informāciju par Strukturēto dialogu, plānotajām diskusijām un semināriem var atrast LJP mājas lapā www.ljp.lv.
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"