46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Ģimnāzijas un pirmās vidusskolas apvienošana: patiesība un meli (video)

Фото: 46.lv foto kolāža
Portāls 46.lv jau agrāk vēstīja, par pašvaldības plāniem apvienot Rēzeknes Valsts ģimnāziju (RVĢ) un Rēzeknes 1. vidusskolu. Rēzeknes dome no savām iecerēm neatsakās, publicējot pašvaldības portālā rakstu, kurā Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings uzsver uzsāktā procesa nepieciešamību.
Dreligs skaidro, ka RVĢ jau vairākus gadus nepilda normatīvos aktus,  uz valsts ģimnāzijas statusu var pretendēt izglītības iestāde, kurā mācās ne mazāk par 180 izglītojamajiem. Savukārt, audzēkņu skaits RVĢ uz doto brīdi ir 161. Arnolds Drelings uzsver,  ka ģimnāzijai izglītojamo mācību sasniegumu vidējam procentuālajam novērtējumam centralizētajos eksāmenos jābūt vismaz par 10 % augstākam nekā valsts vidējais centralizēto eksāmenu procentuālais novērtējums, bet  Rēzeknes Valsts ģimnāzijas rādītājs ir 3,63%. 

Savukārt, bijušais ģimnāzijas direktors Aivars Vilkaste, programmā  "Atvērtais dialogs" uzsver, ka demogrāfiskā situācija Latvijā iezīmē negatīvu attīstības tendenci, līdz ar to noteikto kritēriju nav spējīgas izpildīt vairākas ģimnāzijas valstī. Vilkaste uzsver, ka tas ir viens no iemesliem, kāpēc tiek plānotas izmaiņas likumdošanā, un notiks iepriekš noteikto kritēriju samazināšana visām reģionālajām ģimnāzijām, izņemot Rīgu. Visus pārējos kritērijus RVĢ ir izpildījusi.


 

Drelings norāda, ka apvienojot divas skolas, radīsies iespēja izveidot vienu ļoti spēcīgu izglītības iestādi. Tāpat radīsies iespēja novirzīt papildus finanšu līdzekļus skolas vajadzībām, izmantojot ES struktūrfondu programmas.
 


Bijušais ģimnāzijas direktors Aivars Vilkaste skaidro, ka plānotā skolu  reorganizācija ir jāveic likuma ietvaros.

Pēc Vilkastes vārdiem, vienīgi Izglītības un zinātnes ministrs ir tiesīgs piešķirt vai anulēt valsts ģimnāzijas statusu.

 
 


 
Piekdien, 16. janvārī, Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, darba vizītē ieradās Rēzeknes Augstskolā. Tiekoties ar žurnālistiem, portālam 46.lv izdevās uzdot jautājumu, saistībā ar Rēzeknes Valsts ģimnāzijas un Rēzeknes 1. vidusskolas apvienošanu. Ministres atbilde bija visai lakoniska: "Es neesmu lietas kursā par šādu plānu īstenošanu".

Rēzeknes pilsētas domes administrācija, plāno apspriest jautājumu saistībā ar skolu apvienošanas procesu izglītības, kultūras, sporta, veselības un nodarbinātības komitejas sēdē. Laiks un norises vieta pagaidām nav zināma. 
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-10/17)
Mārīte 23.01.2015 00:53
Ārprāts, mans bērns stāstīja, sanāksmē neviens īsti nevarēja pateikt kāds būs ieguvums no skolu apvienošanas. Kāpēc ir jāiznīcina gadiem ilgas tradīcijas?
Pilsonis neizpratnē 23.01.2015 14:51
Kā Drelings ar Bartaševiču var iet pa skolām un stāstīt par kkādu skolu apvienošanu, kad nekas tāds vēl nav nolemts nedz domē, nedz Izglītības ministrijā?
mhm 23.01.2015 14:58
Tās ir manas domas, tas,kā to redzu es ,bet tomēr, Drelinga kungs, pirms vēl RvĢ skolas atklāšanas zaudēja direktoru konkursā, tāpēc uzskatu,ka tagad šis kungs vēlas atņemt visu,kas tika izveidots šo gadu laikā.
rombs 23.01.2015 15:29
Pilnīgi piekrītu "mhm"
Cat 23.01.2015 15:42
interesanti ka 1. Vidusskola var but tresaja vieta valsti pec eksamenu limeniem ja skolotaji saja skola nav mainijusies gadiem un skoleni ari. Tikai gimnazijai ir zems limenis un skolenu pa maz. Interesanti kapec tad neapvieno krievvalodigo skolas kas ir diezgan patuksas, varbut no cetram butu jasataisa ari viena?
nesaprotu 23.01.2015 15:45
Dīvaina tā izglītības pārvalde Rēzeknē, visus atlaist!
Cat 23.01.2015 15:53
Drelinga kungs saja gadijuma ir ieinteresetaa persona. Aizgaja no Salas vidusskolas un vina vieta stajas uzreiz Poplavskis, tad aizgaja no 1.vidusskolas un vina vieta atkal stajas Poplavskis. Tapat ari skola joprojam strada vina sieva un ieprieks ari sievas masa. Interesanti ka 9.klasi beidzot 1.vidusskola skoleniem bija jaraksta ieniegums par to ka vini velas iet uz gimnaziju un tad jau sekoja nakamais solis ka visua citus gadus kad kads velejas iet uz gimnaziju- atzimju samazinasana, lai skolens vispar nevaretu nekur iestaties, ipasi paldies jasaka Astridai Pridanei, kas sada veida akciju vada jau no 2002.gada!
Tanja 23.01.2015 16:06
Piekrītu Cat!
es par taisnīgumu! 23.01.2015 16:39
PRIEKŠLIKUMS OPTIMIZĒT RĒZEKNES PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDI SAKARĀ AR SKOLĒNU SKAITA SAMAZINĀŠANOS!!!!!!! (IR PILSĒTAS KURĀS VAIRS NEPASTĀV IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE, FUNKCIJAS PILDA DOMES GRĀMATVEŽI, KĀ VALMIERAS PILSĒTAS DOMĒ) VALMIERAS PAŠVALDĪBĀ 5, RĒZEKNĒ 24(no oficiālā saita www.rezekne.lv)
es par taisnīgumu! 23.01.2015 16:40
piebilstu.... Izglītības pārvalde Valmierā pastāv minimalizētā sastāvā!
12
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"