46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne šodien: uz ceļiem strādā visa ceļu tīrīšanas tehnika

Фото: Lasītāja foto
Portāla 46.lv redakcija saņēma vēstuli ar jautājumu, kā tiek tīrīti Rēzeknes ceļi, jo nepārtraukti snieg un ir apgrūtināta braukšana, kāpēc ir tik lēna ceļu tīrīšana? 
Portāls 46.lv sazinājājās ar atbildīgajām amatpersonām, lai noskaidrotu esošo situāciju. 

Sakiet, lūdzu, kā notiek Rēzeknes pilsētas ceļu tīrīšana, kāda ir esošā situācija, cik transportlīdzekļa vienības tīra ceļus, vai pilsēta bija gatava, ka tik ātri sāks snigt, kādi ir braukšanas apstākļi? 

Rēzeknes pilsētas domes Saimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis:

“Mums ir līgums noslēgts ar “Latvijas Autoceļu uzturētājs Rēzeknes daļu” Rēzeknes daļu, saskaņā ar šo līgumu viņi veic šos darbus. Problēmas īpašas nav, protams, ka snieg ir apgrūtināta braukšana, bet notiek aktīva ceļu tīrīšana. Ir jārēķinās ar to, ka patstāvīgi snieg, tāpēc ideāli apstākļi ir tikai tad, kad nekas nesnieg. Cilvēkiem protams, nepatīk, gribētos, lai viss vienā rāvienā tiktu iztīrīts, bet sākotnēji tiek tīrīti A kategorijas ceļi, tad B un tad C. Tāpēc lūdzam iedzīvotājus izturēties ar sapratni, jo tīrīšanas darbi tiek veikti atbilstoši  MK noteikumiem, visas ielas iztīrīt vienlaicīgi nav iespējams, tas maksātu pārāk dārgi. Iedzīvotāji var mums zvanīt un izteikt sūdzības, bet mēs zinām realitāti, ka C kategorija tiek tīrīta tikai ap pusdienlaiku, kā arī prioritāte ir ceļi pa kuriem pārvietojas pilsētas satiksme. Rēzekne ir gatava pastiprinātai snigšanai. Aicinām vadītājus būt sevišķi uzmanīgim, jo tā ir ziema un ar to ir jārēķinās, ka snieg, bet pilsēta ir gatava snigšanai, reaģējam cik ātri iespējams”. 
 
Rēzeknes pilsētas domes ceļu inženieris Zigurds Baltadonis:

“Es pats personīgi zinu, ka strādā 4 mašīnas, varbūt ir vairāk. Pilsēta ir gatava, jo citiem gadiem arī tāpat ir bijis un ceļu uzturētājs ir pildījis līgumsaistības. Vienīgi tagad nepārtraukti snieg un nevar visu laiku tur būt tīra iela. Mēs tīrām uzreiz A B C kategorijas ceļus, tur , kur ir autobusi. Ceļu uzturētājs pilda līgumu, mēs iespēju robežās pārbaudām, kā notiek ceļu tīrīšana, iedzīvotāji var zvanīt un sūdzēties, zvana jau arī, visiem nevar izdabāt ”.

“ Latvijas Autoceļu uzturētājs”, Rēzeknes daļas dežurants:
 
 “Jā, situācija vienmēr ir sarežģīta ziemas periodā, kad nav iespējams iztīrīt visus ceļus uzreiz, bet šobrīd strādā uz ceļiem Rēzeknē 5 automašīnas, 4 greideri un 2 traktori, skaits mainās atbilstoši snigšanas intensitātei, nav tā, ka transportlīdzekļa tehnika stāv, nē, mēs apkalpojam arī valsts ceļus, kā arī Rēzeknes novadu, mēs tīrām ceļus operatīvi, protams, ka tas ir atkarīgs no ceļa kategorijas A ir prioritāte,tad B un C,  mēs cenšamies iztīrīt, cik ātri iespējams,braukšanas apstākļi ir apmierinoši, jo arī šobrīd Rēzeknē patstāvīgi snieg, tāpēc mēs iztīrām un atkal piesnieg, tīrām atkal, bet atbildot uz Jūsu jautājumu, Rēzeknes pilsēta ir gatava tik stiprai snigšanai. Gribam arī uzsvērt, autovadītāji neesiet pārgalvīgi,  ir ziema, izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu. Ziema ievieš savas korekcijas”.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Kristine 09.01.2015 14:37
Ietves, kurš tīrīs? Šorīt nezināju kā no savas mājas iziet.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"