46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne cīnās par 5 % no ERAF

Фото: Publicitātes foto
Trešdien, 7. janvārī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs piedalījās Latvijas Lielo pilsētu asociācijas rīkotajās sanāksmēs un Eiropas Savienības fondu Koalīcijas partneru darba grupas sēdē. Galvenais jautājums bija esošā plānošanas periodā programmas „Pilsētvide” ietvaros lielajām pilsētām piešķirtā summa – 230 miljoni eiro, vēsta informācija pilsētas portālā. 
Latgales pašvaldībām (Rēzeknei un Daugavpilij) vēl papildus tika piešķirti līdzekļi Latgales atbalsta programmas ietvaros. ”Galvenais „klupšanas akmens”, par kuru bija runa arī Eiropas Savienības fondu Koalīcijas partneru darba grupas sēdē, protams, bija jautājums par to, kādā veidā kompensēt 66 miljonus eiro, kas ietilpst šajā pašā 230 milj. programmā, jo faktiski šo naudu apgūst Izglītības un zinātnes ministrija, novirzot šos līdzekļus profesionālajām skolām. Praktiski visās pilsētās ir profesionālās skolas, bet tās ir Izglītības un zinātnes ministrijas, t.i., valsts pakļautībā. Rezultātā pilsētas var nesaņemt valdības solītos 5 % no ERAF, ja problēma netiks atrisināta” stāsta A. Bartaševičs.

Pērn, runājot par programmu „Pilsētvide”, tika panākta vienošanās, ka 5% no Eiropas Reģionālās Attīstības fonda līdzekļiem tiks piešķirti tieši pilsētām. Tomēr sanāca tā, ka solīto summu pilsētas nesaņēma. Tagad tika risināts jautājums, kā kompensēt šo summu, kur valdība un Finanšu ministrija varētu atrast naudu kompensācijai. Tā bija vislielākā diskusija. Lai vērstu par labu šo situāciju, Latvijas Lielo pilsētu asociācijai jau ir izveidoti konkrēti priekšlikumi, kuru īstenošanai nav nepieciešamas nekādas papildus saskaņošanas ar Eiropas Komisiju vai grozījumi Latvijas līgumā ar Eiropas Komisiju. LLPA uzskata, ka šie priekšlikumi ir pilnīgi reāli izpildāmi un atbilstoši gaida no valdības jau konkrētus risinājumus.
 
„Pilsētas turpinās cīnīties par solīto naudu. Piemēram, Rēzeknei tie būtu apmēram 7 miljoni, kurus mēs varētu izmantot gadījumā, ja, protams, tāda vienošanās tiktu panākta,” uzskata A.Bartaševičs.
 lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
vija 10.01.2015 08:43
interesanti ka izlietos sos 5 %
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"