46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Pazudusī meitene Rēzeknē atrasta mirusi; aizturēts policista dēls

Фото: sourcecodes.pro
Valsts policija aizturējusi vairākas personas par šonedēļ Rēzeknes pusē nogalinātu jaunieti un izmeklēšanā atklāta arī policijas nolaidība, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
Vakar pēcpusdienā Rēzeknes policijas iecirknī saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušas jaunietes pazušanu, kura iepriekšējā dienā Rēzeknē izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu «Audi», bet mājās nav atgriezusies.
 
Policisti nekavējoties izsludināja jauno sievieti meklēšanā un skaidroja viņas atrašanās vietu. Bija zināms, ka pazušanas dienā sieviete bija plānojusi tikties ar kādu paziņu.
 
Pāris stundu laikā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus aizdomās par saistību ar meklējamās personas pazušanu un ieguva informāciju, ka aizturētie iepriekš rūpīgi izplānojuši slepkavību. Izmeklētāji arī noskaidroja vietu, kur noslēptas mirstīgās atliekas.
 
Patlaban saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos - slepkavību izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā.
 
Aizturētie jaunieši - divi 16 gadus veci pusaudži un 24 gadus vecs vīrietis - patlaban ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Rīt, 11.janvārī, policija lūgs tiesu viņus apcietināt.
 
Viens no nepilngadīgajiem pusaudžiem, kurš tiek turēts aizdomās par sievietes noslepkavošanu, jau iepriekš bijis iesaistīts kriminālprocesos par mantiskiem noziegumiem. Savukārt pērnā gada decembrī viņš bija aizturēts par vairāku laupīšanu izdarīšanu, taču Rēzeknes izmeklēšanas tiesnesis jaunietim kā drošības līdzekli nepiemēroja apcietinājumu.
 
Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklājuši, ka policistu un iespējamā slepkavas ceļi krustojušies jau nozieguma izdarīšanas naktī. Proti, policijas patruļa uz kāda autoceļa apturējusi automašīnu, taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformējusi protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudījusi, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādājuši automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdevuši savam kolēģim, tādējādi klaji ignorējot savus tiešos pienākumus.
 
Par dienesta pienākumu nepildīšanu VP Iekšējā drošības birojā ir sākta izmeklēšana.
 
Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šodien, iepazīstoties ar situāciju, no amatu pienākumu pildīšanas ir atstādinājis abus darbiniekus, kuri nenoformēja policista dēlam protokolu, kā arī viņu tiešo priekšnieku un aizdomās turētā jaunieša tēvu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"