46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Skandāls ar sociālajiem pabalstiem: notiks „Sociāla dienesta” darbinieku pārbaude

Фото: LTV Video fragments
Valsts kontroles iepriekšēja nedēļā preses konferencē, informēja par revīzijas rezultātiem Latvijas pašvaldībās, atklājas,ka nav vienotu kritēriju sociālā statusa „maznodrošinātais” iegūšanai, par ko jau vēstīja portāls 46.lv, kā rezultātā vairākas pašvaldības ir piešķīrušas šo statusu, arī iedzīvotājiem, kuriem ir uzkrājumi vairāku tūkstošu eiro apmērā, tai skaitā arī Rēzekne. 
Latvijas Televīzijas sižetā Valsts kontroles locekle Inga Vārava uzsvēra „Rēzeknē bija 6 ģimenes, kurām ir uzkrājumi 6000 eiro apmērā un viena ģimene, kurai ir gandrīz 50 000 eiro un 10 000 dolāru lieli uzkrājumi, piešķirts maznodrošinātā statuss”. 

Portāls 46.lv sazinājās ar Rēzeknes pilsētas pārvaldes „Sociālais dienests” vadītāju Gunāru Arbidānu, lai noskaidrotu sīkāk par radušos situāciju un tālāku notikumu attīstību. 

 
„Nē, sižetu es neesmu skatījies. Maznodrošinātā statuss mums tikai pēc saistošo apstiprināšanas noteikumiem parādījās, no šī gada 1. janvāra. Ja runājam par uzkrājumiem, tieši par dzīvokļa pabalstiem, par siltuma pabalstu, ja viņš ir pensionārs, diemžēl, mums saistošajos noteikumos nebija, ka mēs vērtējam pensionārus. Tagad mēs strādājam pie tā, ka arī vērtēsim pensionārus, varbūt tāpēc. Viennozīmīgi, šobrīd, mēs pārbaudām katru cilvēku pēc Valsts kontroles atzinuma revīzijas akta. Likumīgi vai nelikumīgi piešķirts pabalsts, būs gan amatpersonas pārbaudītas, gan arī pats pabalsta saņēmējs, jo viņam vajadzēja aizpildīt deklarāciju, tāpēc man vispārēji ir grūti teikt, jo informācija masu medijos ir paņemta no konteksta. Runājot par uzkrājumiem, diemžēl ja mēs prasām bankām pieprasījumu, tad banka nesniedz skaidrojumu par konta stāvokli un uzkrājumiem. Diemžēl, tā tas ir. Praktiski, kad mēs sākām pieprasīt bankām datus par personām, cilvēki vienkārši sāka mainīt kontus un bankas nav tiesīgas izpaust informāciju, un zaudēt savus klientus. Mēs izvērtēsim Valsts kontroles atzinumu. Tagad papildus ir iekšējā pārbaude, tad jau konkrēti varēsim pateikt pārbaudes rezultātus”-komentē Gunārs Arbidāns.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-3/3)
e 12.01.2015 14:17
Tas man patīk, ka sāka runāt.
milda 12.01.2015 15:39
'jau sen vajadzēja laist lielo pārbaudi iedzīvojas kā tik var
pilsētnieks 14.01.2015 17:45
Izlokās kā zutis pannā!Cik sūdzību ir bijis par viņa nodaļas darbiniekiem, sevišķi izcēlusies Šimanoviča!Saviem draugiem piešķīrusi trūcīgās ģimenes statusu un līdz ar to visas privilēģijas! Arī KNAB te būtu ko pārbaudīt!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"