46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Dome ziemas periodā aicina privātuzņēmumus un privātmāju īpašniekus regulāri sakopt trotuārus pieguļošajā teritorijā

Фото: 46.lv
Kā katru gadu, Rēzeknes pilsētas dome ziemas periodā aicina privātuzņēmumus un privātmāju īpašniekus regulāri sakopt trotuārus pieguļošajā teritorijā – notīrīt sniegu un slidenā laikā nokaisīt trotuāru ar smiltīm, liecina informācija pašvaldības portālā
Neskatoties uz to, ka tas ir pašu iedzīvotāju ērtībai un veselībai paredzēta tiesību norma, daži pilsētas iedzīvotāji nav apmierināti ar to, ka Administratīvā inspekcija pievērš uzmanību viņu īpašumam pieguļošā, publiskā lietošanā esošā trotuāra netīrīšanai no sniega.

Kā informēja Administratīvās inspekcijas vadītājs-inspektors Pāvels Savickis, atnākot ziemai, Rēzeknes pilsētas ielās vairākām personām tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, kuri guva traumas slideno trotuāru dēļ. Rēzeknes pilsētas domes Administratīvā inspekcija regulāri saņem zvanus ar sūdzībām, ka atsevišķās vietās nav iespējams pārvietoties pa ietvi ar bērnu un invalīdu ratiņiem.
 
Administratīvā inspekcija šajā sakarā informē, ka, kontrolējot sniega tīrīšanu no ietvēm un slidenā laikā ietvju kaisīšanu ar smiltīm, administratīvais process (nosakot pastiprinātās kontroles periodu divu nedēļu laikā) tiek uzsākts tikai gadījumos, ja vairākas reizes 1-2 nedēļu laikā tiek konstatēts (fiksēts veicot fotografēšanu), ka īpašumam pieguļošajā teritorijā ziemas periodā nav veikti sniega tīrīšanas vai slīdamības mazināšanas pasākumi. Mainīgos laika apstākļos (nokrišņu laikā) nenotīrīta ietve netiek uzskatīta par būtisku pārkāpumu. Administratīvās inspekcijas darbinieki fiksē tikai tos gadījumus, kad pastāvēja reāla iespēja personām brīvā no darba laikā veikt tīrīšanas pasākumus dienas laikā pēc sniega snigšanas. Gadījumos, kad Administratīvā inspekcija personām nosūtīta paziņojumu par pastiprinātu kontroli, tās var telefoniski vai rakstiski paskaidrot apstākļus, kuri tiks ņemti vērā, lai konkrētā gadījumā nepiemērotu administratīvos sodus par ietves netīrīšanu no sniega.
 
Administratīvā inspekcija atgādina pilsētas iedzīvotājiem, ka Rēzeknes pilsētas dome 2012.gada 27.aprīļa saistošo noteikumu Nr.11 „Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumi” 36.punktā paredzēja atvieglojumus privātmāju īpašniekiem, kuriem nepieciešams veikt savam īpašumam piegulošo trotuāru kopšanu – atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem; I, II grupas invalīdiem; vientuļām darba spējīgām personām atveseļošanās periodā, kuru ienākumi nepārsniedz spēkā esošo Ministru kabineta noteiktās minimālās algas apmēru uz vienu personu.
 
Saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes 2012.gada 27.aprīļa saistošo noteikumu Nr.11 „Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumi” 36.punktu, lai atrisinātu jautājumu par piegulošo teritoriju uzkopšanu, personām, kurām nepieciešams veikt savam īpašumam piegulošo trotuāru kopšanu, jāiesniedz iesniegums pārvaldē „Sociālais dienests”. Palīdzība sniedzama personām, kuras deklarētas Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā. Iedzīvotāja iesniegums jāpapildina ar ģimenes ārsta izziņu (027/u-forma) un zemesgrāmatas akta kopiju par īpašuma piederību vai dokumentu, kas apliecina tiesisku valdījumu (kopija). Personu iesniegumus par viņu īpašumam piegulošās teritorijas uzkopšanu izskata darba grupa, kuras sastāvā ir Sociālā dienesta pārstāvis, kurš ir darba grupas vadītājs un kuram ir pilnvaras pieņemt iesniegumus; Domes Juridiskās nodaļas jurists; Pilsētas saimniecības pārvaldes pārstāvis. Darba grupa izbrauc, lai savāktu informāciju, apsekotu dzīves apstākļus un piegulošo teritoriju, un rezultātā sagatavo apsekošanas aktu. Darba grupas apsekošanas akts un atzinums tiek iesniegts atbildīgajai Sociālā dienesta amatpersonai administratīvā akta izdošanai. Lēmums par piegulošo teritoriju uzkopšanu tiek pieņemts 10 darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas brīža un uz laiku līdz 6 mēnešiem gadā, kā arī rakstiskā veidā sagatavota atbilde iesniegumu sniedzējiem.
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
vija 12.01.2015 23:48
man no rita slinkums celties un tirit. celies un tiri, bet pecpusdiena pats nokust.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"