46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Pēc masu mediju uzstājības māju pagalmu apgaismošanas jautājums tiek aktīvi risināts

Фото: fotoblog.lv
Rēzeknes masu mediji: avīze "Rēzeknes vēstis", portāls 46.lv un "Autoradio Rēzekne", vairrākkārt ziņoja, par problēmu ar māju pagalmu apgaismošanu tumšajā diennakts laikā.
Portāls 46.lv oktobra sākumā vēstīja, ka saņemot informāciju no pilsētas Saimniecības pārvaldes, pašvaldība likuma "Par pašvaldībām" pienākumos ietilpst nodrosināt apgaismojumu tikai sabiedriskās vietās, pie kā daudzīvokļu māju pagalmus pieskaitīt nav iespējams, jo privatizācijas procesa rezultāta par mājas īpašniekiem ir kļuvuši tās iedzīvotāji. Tāpēc, māju pagalmi pie kuriem notiek ielu rekonstrukcija pakāpeniski zaudē pilsētas centralizētā apgaismojuma privilēģijas. Tas nozīmē, ka apgaismošanas jautājums jārisina patstāvīgi, tomēr Saimniecības pārvalde neplāno noņemt lapmu stabus, tādējādi māju iedzīvotāji patstāvīgi, par saviem finanšu līdzekļiem ir spējīgi uzstādīt lampas, pieslēdzoties majas elektrības skaitītājam. 

Kā paskaidroja SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” valdes loceklis Vjačeslavs Spičs, lai diennakts tumšajā laikā apgaismotu pagalmu, nepieciešams tikai mājas iedzīvotāju iesniegums, adresēts SIA „Rēzeknes Namsaimnieks”. Ekonomiskais LED gaismeklis tiek izvietots uz nama fasādes, tas ir aprīkots ar fotoelementiem, ieslēdzas iestājoties tumsai un izslēdzas, kad paliek gaišs.

„Daudzos Rēzeknes daudzdzīvokļu namu pagalmos šādi gaismekļi jau ir, piemēram, Skolas ielā 8a, Zemnieku ielā 44 un 48, un citos, ” stāsta V. Spičs. „Vairākos pagalmos tie tiks uzstādīti tuvākajā laikā. Protams, gaismekļa izvietošana tiek saskaņota ar mājas iedzīvotājiem, kuriem tas iespējami var traucēt. Ir arī mājas, kuru iedzīvotāji nevēlas, lai gaismekļi tiktu novietoti viņu pagalmā. Tātad, daudzdzīvokļu māju pagalmu apgaismošana tumšajā diennakts laikā, tāpat kā visi citi ar mājas apsaimniekošanu un labiekārtošanu saistītie jautājumi, pilnībā atrodas mājas iedzīvotāju pārziņā, bet „Rēzeknes Namsaimnieks” vienmēr gatavs atsaukties uz iedzīvotāju lūgumu un sadarboties mājas labiekārtošanas jautājumos.


Ja Jūsu mājas pagalmā nav apgaismojuma, tad Jums ir nepieciešams griezties pie pilnvarotā mājas vecākā, ja tāda nav tad griezties "Rēzeknes Namsaimnieks".

T: 6-46-22407,
adrese: Atbrīvošanas aleja 106,
epasts: rezeknes.namsaimnieks@apollo.lv
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
vita 14.01.2015 12:56
Beidzot arī kāds ir sācis runāt, ka jāgriežas pie apsaimniekotājiem, jo tie tik plēš naudu, bet neko nedara. Zina savas tiesības, bet pienākumus nevēlas pildīt izliekas, ka nezina.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"