46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Vilcienus posmā Rēzekne - Zilupe aizvietos autobusi

Фото: Publicitātes foto
No 1.februāra līdz 31.jūlijam atsevišķās dienās slēgs vilcienu satiksmi posmā no Rēzeknes līdz Zilupei. Pasažieru pārvadāšanu šajā posmā nodrošinās specializēti autobusu reisi.
Autotransporta direkcijas sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers sarunā skaidro, ka autobusi dublēs ierasto vilcienu maršrutu un piestās pie dzelzceļa stacijām.
Sabiedriskā transporta padome vilcienu kustību posmā Rēzekne - Zilupe kopumā paredzējusi slēgt divos reisos. No pirmdienas līdz ceturtdienai vilciens, kas virzienā uz Zilupi no Rīgas atiet plkst.9.46 maršrutu noslēgs pieturvietā "Rēzekne 2". No tās pasažierus līdz Zilupei nogādās autobuss. Braucieniem autobusos būs derīgas pasažieru iegādātās vilcienu biļetes.
 
Piektdienās, sestdienās un svētdienās vilciens kursēs līdz ierastajai gala stacijai Zilupē. 
 
Savukārt vilciens, kas ierasti Rīgas virzienā no Zilupes kursējis plkst.15.10 ar 1.februāri no pirmdienas līdz ceturtdienai aties no pieturvietas "Rēzekne 2" plkst.16.16. 
 
Piektdienās, sestdienās un svētdienās vilciens uz Rīgu atiets no Zilupes plkst.15.10.
 
Vilcienu reisu saīsināšana paredzēta īslaicīgam laika posmam un tā saistīta ar modernizēto dīzeļvilcienu vagonu piegādes aizkavēšanos un finanšu līdzekļu taupīšanu.
Pirmo dīzeļvilcienu sastāvu bija plānots saņemt līdz 2015.gada 21.februārim, bet visu pārējo dīzeļvilcienu sastāvu modernizāciju bija plānots pabeigt 2015.gada nogalē.
 
Šobrīd AS "Pasažieru vilciens" vienojas ar piegādātājiem par jauno vagonu saņemšanas laiku, informē AS "Pasažieru vilciens" Mārketinga daļas vadītāja Ieva Miežubrāle. 
 
AS "Pasažieru vilciens" pērnā gada janvārī parakstīja līgumu par dīzeļvilciena vagonu modernizāciju ar uzņēmumu apvienību, kurā ietilpst AS "VRC Zasulauks", AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" un AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca".Modernizētie vagoni uzlabos novecojušo sastāvu tehnisko stāvokli un nodrošinās papildu ērtības pasažieriem.
Pasūtījumu realizācijai atvēlēti 21 979 348 eiro, no šīs summas 13 001 491 eiro piesaistīti no Eiropas Savienības līdzfinansējuma.
 
Šobrīd AS "Pasažieru vilciens" rīcībā esošais vidējais ritošā sastāva vecums pārsniedz 25 gadus un, lai tie atbilstu mūsdienu prasībām, ir jāveic būtiski uzlabojumi. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"