46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Administratīvā inspekcija pērn Rēzeknē konstatējusi 716 pārkāpumus

Фото: Publicitātes foto
2014.gada augustā Rēzeknē darbu sāka Administratīvā inspekcija. Laikā no augusta līdz gada beigām Administratīvā inspekcija konstatēja pavisam 716 pārkāpumus.
Kopumā no 716 pārkāpumiem 515 pārkāpumus personas ir novērsušas Administratīvās inspekcijas norādītajā termiņā un par tiem nav piemērotas administratīvās soda sankcijas, 69 atrodas procesā, bet 80 gadījumos sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli.
 
Uz Administratīvās inspekcijas kontakttālruni (t. 25770110), kā arī klātienē no iedzīvotājiem saņemti 160 paziņojumi.
 
Daļa no šiem paziņojumiem bija par pārkāpumiem, kuri, inspektoriem izbraucot uz paziņojumā norādīto vietu, tika pārbaudīti. Atsevišķos gadījumos par konstatētajiem pārkāpumiem tika uzsākti administratīvie pārkāpuma procesi un sastādīti protokoli, daļa informācijas nosūtīta pēc piekritības Valsts policijai un atbilstošajiem Rēzeknes pilsētas domes dienestiem.
 
Administratīvās inspekcijas galvenais uzdevums ir novērst pārkāpumus, lai uzlabotu pilsētas ainavu, nevis sodīt vainīgos.
 
Tādējādi pagājušajā gadā piecu mēnešu laikā 236 pārkāpumi tika novērsti bez administratīvā procesa uzsākšanas, tomēr 428 gadījumos, lai varētu kontrolēt pārkāpuma novēršanas procesu, tika uzsākts administratīvais process, informē Administratīvās inspekcijas vadītājs-inspektors Pāvels Savickis.
 
Uzsākot Ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontroli Rēzeknes pilsētas administratīvā teritorijā, 28 administratīvā pārkāpuma protokoli tika sastādīti par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu. Savukārt 52 protokoli sastādīti par Rēzeknes pilsētas saistošo noteikumu neievērošanu.
 
Vērtējot Administratīvās inspekcijas darba procesā atklāto pilsētas problemātiku, konstatēti šādu Rēzeknes pilsētas domes saistošo noteikumu pārkāpumi:
* Par teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumu neievērošanu uzsākti 152 administratīvie procesi, par nenovērstiem pārkāpumiem sastādīti 33 protokoli;
* Par ielu nosaukumu un ēku numerācijas norādes kārtības noteikumu neievērošanu uzsākti 214 administratīvie procesi, sastādot par nenovērstiem pārkāpumiem 14 protokolus;
* Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumu neievērošanu uzsākti 37 administratīvie procesi un par nenovērstiem pārkāpumiem sastādīti 3 protokoli;
* Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Rēzeknes pilsētā uzsākti 2 administratīvie procesi. Viens process jau ir izbeigts, jo pārkāpums tika novērsts, bet par otru pārkāpumu administratīvais process ir izmeklēšanas stadijā;
* Par sabiedriskās kārtības noteikumu neievērošanu uzsākti 3 administratīvie procesi, sastādot 3 protokolus. Viens protokols sastādīts uz vietas par atkritumu dedzināšanu pilsētas teritorijā, viens par izglītības iestādes (skolas) noteikumu neievērošanu un viens par transportlīdzekļu novietošanu uz zālāja (zaļajā zonā);
* Par pašvaldības atļaujas izsniegšanu tirdzniecībai publiskās vietās uzsākts 1 administratīvais process, sadarbībā ar Valsts policiju šis pārkāpums ir novērsts.
 
Šogad Rēzeknes pilsētas domes Administratīvā inspekcija, uzklausot iedzīvotāju vēlmes, papildus pieguļošās teritorijas kontrolei plāno pievērst īpašu uzmanību arī sīku atkritumu savākšanas urnu izvietošanai pie tirdzniecības vietām, lai iedzīvotājiem, rūpējoties par ielu tīrību, nav jāmeklē atkritumu izmešanas vietas.
 
Administratīvā inspekcija pievērsīs uzmanību ēku fasāžu uzturēšanas kārtības ievērošanai, reklāmas noteikumu ievērošanai (izkārtņu un slieteņu izvietošanas saskaņošanai ar Būvvaldi), ielu tirdzniecības pārkāpumu novēršanai, kā arī pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas noteikumu (taksometru) kontrolei. Administratīvā inspekcija plāno aktīvi piedalīties transportlīdzekļu stāvēšanas sakārtošanā, izstrādājot noteikumus, kā arī izvērtēs pastāvošo transportlīdzekļu novietošanas problemātiku pilsētā, sniedzot priekšlikumus situācijas uzlabošanai.
 
Ar Administratīvo inspekciju var sazināties klātienē iesniedzot mutisku iesniegumu darba dienās plkst.8.00 līdz plkst.16.30 Atbrīvošanas alejā 93B, Rēzeknē, 1., 4., vai 5. kabinetā, iesniedzot rakstisku iesniegumu, kurā jānorāda savs vārds, uzvārds, tālruņa numurs un jāizklāsta situācija, kā arī zvanot uz tālruni 25770110 un atbildīgajai personai izklāstot situāciju vai nosūtot vēstuli uz e-pastu pavels.savickis@rezekne.lv vai olga.kovalova@rezekne.lv.
 
Visi iedzīvotāju iesniegumi un zvani Administratīvajā inspekcijā tiek reģistrēti, un par sniegto informāciju tiek veikta pārbaude.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"