46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 29. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis/ Галина, Леонид, Ирина
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Valsts piešķir līdzekļus olimpiskā centra būvniecībai Rēzeknē

Фото: rezekne.lv
Otrdien Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja priekšlikumu par 700 000 eiro piešķiršanu olimpiskā centra būvniecībai Rēzeknē. Trešdien valsts budžets tika pieņemts galīgajā lasījumā, un tas nozīmē, ka nākamgad Rēzeknē jau varēs sākties šī maziem un lieliem rēzekniešiem tik nepieciešamā sporta objekta būvniecība, vēsta rezekne.lv
Olimpiskā centra būvniecībai paredzēto finansējumu plānots piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzskata, ka pats finansējuma piešķiršanas fakts ir jāuztver pozitīvi, jo tas nozīmē, ka valsts uzņemas par pienākumu līdzfinansēt Olimpiskā centra būvniecību Rēzeknē, tādējādi apņemoties darīt to arī turpmāk: „Finansējuma piešķiršana ir tapusi iespējama pateicoties neatlaidīgam darbam, ko veica Saeimā „Saskaņas” frakcijas deputāti, kā arī pateicoties „Vienotības” deputātu un personīgi šīs partijas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas atbalstam. Deputātiem ir zināms, ka Rēzekne ir vienīgā no Latvijas lielajām pilsētām, kura līdz šim palikusi bez Olimpiskā centra un bez spēcīgas sporta bāzes Olimpiskās kustības atbalstam. Pieprasījums pēc sporta nodarbībām ir milzīgs, pilsētā esošās sporta zāles ir pārpildītas, un Olimpiskais centrs ir nepieciešams gan studentiem, gan skolēniem, gan arī pieaugušajiem, kuri gatavi aktīvāk nodarboties ar sportu, ja būs tāda iespēja. Gribu uzsvērt vēlreiz, ka piešķirtie 700 tūkstoši eiro vieš optimismu un pārliecību, ka mūsu projekts tiks veiksmīgi realizēts.”
 
Nākamā gada sākumā tiks izsludināta iepirkuma procedūra, un tiklīdz būs izvēlēta būvfirma, plānojam ķerties pie ēkas nulles cikla būvdarbiem un piegulošās teritorijas labiekārtošanas. Atgādinām, ka jau ir uzbūvēts futbola laukums, kas finansēts no pilsētas budžeta līdzekļiem.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"