46.lv
Sestdiena, 2024. g. 21. septembris 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mariss, Matīss, Modris/ Лукьян
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Viļānu jaunsargi gatavojas iestāties Zemessardzē (foto)

Фото: no personīgā arhīva
11.decembrī 2.Zemessardzes novada štābu Rēzeknē apmeklēja Viļānu vidusskolas skolēni, kas ir arī 316.Jaunsargu vienības jaunsargi, informē virsseržante Diāna Selecka.
„Sākotnēji plānoja ierasties 11 skolēni, bet, tā kā tuvojas semestra noslēgums un daudziem ir pārbaudes darbi, uz zemessardzi šodien atnāca 6 jaunieši, un 4 no viņiem gatavojas kļūt par zemessargiem,”, stāsta 316.jaunsargu vienības instruktors Romāns Seilis-Zundāns.

Romāns saka, ka viņš pats ir Zemessardzes 32.Kājnieku bataljona zemessargs, un arī saviem jaunsargiem viņš daudz stāsta par dienestu Zemessardzē: „Šie jaunieši jau ilgi darbojušies kopā Jaunsardzē, un tagad, kad viņi ir sasnieguši pilngadību, viņi vēlas turpināt savas militārās aktivitātes, iestājoties Zemessardzē. Kopā iestājoties Zemessardzē, ir cerība tikt vienā rotā un arī turpmāk darboties kopā. ”

Sanita Kojāne ir Viļānu vidusskolas 12.klases skolniece, stāžs Jaunsardzē nav pārāk liels- divi gadi, bet ir doma, ka pēc skolas varētu mēģināt militāro jomu: ”Es vēl neesmu izlēmusi, ko īsti iesākšu pēc vidusskolas, bet ir ļoti liela iespēja, ka tā būs armija. Jaunsardzē man visvairāk patika darbs komandā, dalība nometnēs un to vadīšana. Arī maniem vecākiem patīk manas aktivitātes!”
 
Arī Viktors Adijāns mācās Viļānu vidusskolas 12.klasē, bet viņa stāžs Jaunsardzē ir iespaidīgāks- gandrīz 8 gadi. iespējams, to ietekmējušas ģimenes tradīcijas, jo Viktora tēvs ir zemessargs: „No mazotnes šīs lietas mani ir interesējušas, vienmēr bija ļoti interesanti vērot, kā tētis dodas uz mācībām. Par mācībām Nacionālajā Aizsardzības akadēmijā gan nedomāju- vienkārši pavadīšu savu brīvo laiku lietderīgi, dienot Zemessardzē.”
 
Jaunsargi uzklausīja vispārējo informāciju par Zemessardzi, un vairāki no viņiem aizpildīja anketas, lai drīzumā varētu sākt kārtot dokumentus un stātos Zemessardzes 32.Kājnieku bataljonā.
Zemessardzes 32.Kājnieku bataljonā šogad uzņemts 41 zemessargs.
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"