46.lv
Otrdiena, 2024. g. 14. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis/ Тамра, Марк
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Sarkanais brīdinājums: Rēzeknei tuvojas orkāns

Фото: Flickr.com
Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) piektdienas vidū izplatījis sarkano - augstākās pakāpes brīdinājumu par sestdien gaidāmo spēcīgo vēju, kas var sasniegt orkāna spēku.
Vadoties pēc portāla windguru.cz maksimālais vēja brāzmu ātrums Rēzeknē ap pulkst. 8 sestdienas rītā varētu sasniegt-31 m/s, brīžiem sasniedzot pat 51 m/s.



Saskaņā ar Boforta skalu vēja ātrums virs 32,6 metriem sekundē (117 km/h)  uzskatāms par orkānu un tas var nodarīt ļoti lielus postījumus.



Sestdien visstiprākās dienvidrietumu vēja brāzmas gaidāmas piekrastes rajonos - Kurzemes piekrastē nakts otrajā pusē, bet Vidzemes piekrastē, it sevišķi ziemeļu līča daļā, kur vēja brāzmas varētu sasniegt 33 līdz 34 metrus sekundē.
Pakāpeniski vējš pierims sestdienas vakarā.

Valsts galvaspilsētā Rīgā nakts vidū dienvidaustrumu, dienvidu vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un brāzmas pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē. Savukārt no rīta brāzmas Rīgā sasniegs 20-22 metrus sekundē. Sinoptiķi norāda, ka vētras, kas šķērso Baltijas jūru, paaugstina arī ūdens līmeni.

Iesakām:
  • Laicīgi uzlādēt visas mobilās ierīces;
  • Pārbaudīt kabatas lukturīšu darbību;
  • Pārbaudīt elektrisko ierīču darbību.
  •  
Vētras laikā, neiziet no mājām, bez īpašs nepieciešamības, it sevišķi ārpuspilsētas teritorijā. Glābšanas dienesta tālrunis-112.


Ja Jūs esat kļuvuši aculiecinieki, kādam intresantam notikumam, sūtiet fotogrāfijas vai video uz mūs elektronisko epasta adresi- info@46.lv 


 
www.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"