46.lv
Otrdiena, 2024. g. 14. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis/ Тамра, Марк
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Korsaks: Rēzeknes domes vadība bargi izrēķinās ar citādi domājošajiem

Фото: Einārs Dervinieks/LETA
Pēdējos gados Rēzeknē ir bijuši vairāki gadījumi, kad pilsētas domes vadība ir bargi izrēķinājusies ar citādi domājošajiem, aģentūrai LETA atzina Rēzeknes slimnīcas veselības aprūpes vadītājs un Rēzeknes pilsētas domes deputāts, opozicionārs Jāzeps Korsaks.
 Komentējot savu kādreizējo atbrīvošanu no ieņemamā amata, Korsaks atzīst, ka tas, visticamāk, bija politisks gājiens, lai atbrīvotu darbvietu kādam no saviem atbalstītājiem.
 
«Jebkuru kritiku par viņu vai viņa radiniekiem Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC) ļoti slimīgi uztver, un tam ir vairāki apliecinājumi. Kaut vai tā pati Rēzeknes kultūras nama likvidācija, kas tika pasniegta kā viens no posmiem kultūras iestāžu darbības reorganizācijā, kā rezultātā darbu zaudēja 17 cilvēki. Tikai nezin kāpēc šī reorganizācija skāra vienīgi kultūras namu, kura vadītājas dēls pašvaldību vēlēšanās startēja vienā no sarakstiem, kas kritizēja Bartaševiča darbu. Neatrodot iemeslu vadītājas atlaišanai, tika pieņemts lēmums par iestādes reorganizāciju. Citu pilsētas kultūras iestāžu, tostarp teātri-studiju «Joriks», kur strādā seši režisori (kultūras namā strādājošajā tautas teātrī tāds bija viens), šāda reorganizācija neskāra,» norādīja Korsaks.
 
Vēl viens uzskatāms neiecietības pret oponentiem piemērs, pēc deputāta domām, ir Rēzeknes Pašvaldības policijas likvidācija. «Sākotnēji Rēzeknes domes «balsošanas mašīna» no darba atbrīvoja pašvaldības policijas priekšnieku. Pēc tam, kad pēc garas tiesāšanās darba devējam bija uzlikts par pienākumu atjaunot bijušo pašvaldības policijas priekšnieku iepriekšējā amatā, dome nobalsoja par pašvaldības policijas kā struktūras likvidāciju. Lēmums par pašvaldības policijas likvidāciju tika pamatots ar tās neefektīvo darbību un dārgajām uzturēšanas izmaksām. Rezultātā darbu zaudēja vēl vairāki desmiti cilvēku,» stāsta Korsaks.
 
«Ja es nebūtu pašvaldības deputāts un pastāvīgi neatrastos iedzīvotāju acu priekšā, arī mani gaidītu atkārtota izrēķināšanās,» pieļauj deputāts.
 
Rēzeknes domes vadība līdzīgi izrīkojoties arī ar vietējiem «neērtajiem» uzņēmējiem. Kā piemēru deputāts minēja Rēzeknes slimnīcā darbojošos firmu, kas nodrošina pacientu izmeklēšanu, izmantojot magnētiskās rezonanses iekārtu.
 
«Tā kā Bartaševičam neiepatikās minētās firmas pārstāvja paustais viedoklis kādā no jautājumiem, tika nolemts atteikties no šīs firmas pakalpojumiem, iegādājoties slimnīcai savu «magnētu». Magnētiskās rezonanses aparāts slimnīcai tika nopirkts, īsti nezinot, kur tas tiks uzstādīts, kā arī nesaskaņojot jautājumu par kvotām. Tādēļ steigā nācās projektēt un būvēt piebūvi, kas prasīja gan papildu līdzekļus, gan arī laiku. Rezultātā diagnostikas iekārtas ekspluatācija sākās ar vairāk nekā pusgada aizkavēšanos. Lai arī «magnēts» šajā pusgadā netika darbināts, kredīts par tā iegādi jau bija jāmaksā,» norādīja Korsaks.
 
«Manuprāt, pilsētas vadītājs lielāku autoritāti var izpelnīties «nevis ejot pa līķiem», bet gan ar loģiskām un pārdomātām darbībām,» uzsver Korsaks.
 
Atbildot uz jautājumu, kādēļ Rēzeknes domē izvēlējāties darbu pozīcijā, tautas priekšstāvis atzīst: «Nevarētu tā gluži teikt, ka tā bija mūsu izvēle. Drīzāk tas bija koalīcijas gājiens atstāt mūs - trīs deputātus - opozīcijā, tādējādi atbīdot no pilsētai svarīgu jautājumu risināšanas. Taču veselīga opozīcija arī ir vajadzīga.»
 
Rēzeknes domē, kur valda «Saskaņas centra» (SC) pārstāvis Aleksandrs Bartaševičs, opozīcijai nākas cīnīties par izdzīvošanu. Tiek ierobežota ne tikai jautājumu uzdošana domes sēdēs, neapmierinātie tiek atlaisti no darba un tiek likvidētas pašvaldības iestādes, intervijā aģentūrai LETA atklāj Korsaks. Viņam saglabāt savu amatu izdevies, pateicoties lielajai uzņēmībai, cīņassparam un tiesu darbiem, kuru rezultātā viņš atjaunots amatā.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"