46.lv
Otrdiena, 2024. g. 14. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis/ Тамра, Марк
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Siguldas novads kā labs piemērs sadarbībā ar krājaizdevu sabiedrību

Фото: Publicitātes foto
Zemkopības ministrija sadarbībā ar Latvijas lauku tīklu organizēja izglītojošu semināru Rēzeknē, lai Latgales reģiona pašvaldības un uzņēmējus iepazīstinātu ar Siguldas novada pieredzi, kā pašvaldība sadarbojoties ar krājaizdevu sabiedrību, spēj aktivizēt novada iedzīvotājus vietējo finanšu resursu apgrozībai novadā.
Sadarbojoties iespējams rast finansējumu gan sociālo jautājumu risināšanai, gan nodrošināt līdzfinansējumu dažādiem attīstības projektiem, un tās ir papildu darbavietas, papildu ienākumi iedzīvotājiem un pašvaldībai.
 
Rēzeknes seminārā ar pieredzi dalījās Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos Jānis Zilvers un Siguldas novada krājaizdevu sabiedrības “Allažu saime” valdes priekšsēdētājs Ēriks Čoders. Pēc konferences Lauku tīkla vadība izteica gatavību finansiāli atbalstīt Siguldas novada pieredzes apgūšanu citos Latvijas novados. Arī vairāku Latgales pašvaldību pārstāvji pauda vēlmi vairāk iepazīties ar Siguldas novada pieredzi.

Atgādinām, ka kārjaizdevu sabiedrības veido noteiktam biedru lokam, biedru loku nosaka pēc 1) teritoriālā principa 2) pēc nodarbinātības principa 3) pēc interešu kopības principa. Kā arī krājaizdevu biedrs var būt pašvaldība, kuras iedzīvotāji ir attiecīgās krājaizdevu sabiedrības biedri.  
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
Ontons 14.12.2014 17:05
Rēzeknē rodõs Latvija,kam par gūdu stõv pīmineklis Vienoti Latvijai Gors tān atsarūn skaistys naudys depozits. Lai regionā nūtūrtu cylvākus, vyspyrms regionā jõnutur nauda. Na prosta nauda, a jõizveido skaista naudys apritis sistema deļ vysys Latvijas. A moš i finansu sistemu deļ mīra vysā pasaulī. To byus pīmineklis natikai Vienoti Latvija, a Peace forever!
justs 21.02.2015 10:00
Ja valsts nedara, tad jādara pašiem Ja nedara paši, tad kāpēc to būtu jādara valstij?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"