46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Pieaug Rēzeknes SEZ uzņēmumu produkcijas eksports un apgrozījums

Фото: rsez.lv
Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) komercsabiedrībās 2014. gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2013. gadā, pieaudzis kopējais apgrozījums un produkcijas eksporta rādītāji. Kopumā šā gada pirmajos sešos mēnešos RSEZ komercsabiedrības eksportējušas produkciju par 15,32 miljoniem eiro. Kopējais RSEZ uzņēmumu apgrozījums šajā laika periodā bija 31,86 miljoni eiro, informē Rezekne.lv.
Pašvaldību kopīgās iestādes “Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvalde” apkopotā informācija liecina, ka visstraujāk 2014. gada pirmajā pusē – par gandrīz 40% – pieauguši produkcijas eksporta rādītāji – no 11 milj. eiro pagājušā gada pirmajā pusgadā uz 15,32 milj. eiro šā gada pirmajos sešos mēnešos. Lielākie produkcijas eksportētāji ir “NewFuels” RSEZ SIA (koka granulu ražotne), SIA “LEAX Rēzekne” RSEZ (metālapstrādes uzņēmums), kā arī “REBIR” RSEZ AS (elektroinstrumentu ražošanas uzņēmums) un RSEZ “MAGISTR-FISKEVEGN GROUP.MFG” SIA (sintētisko virvju, tauvu, tīklu ražotājs). Kopējie RSEZ komercsabiedrību produkcijas eksporta rādītāji 2013. gadā bija 19,8 miljoni eiro.
 
Apgrozījums RSEZ komercsabiedrībās, salīdzinājumā ar 2013. gada pirmā pusgada rādītājiem, šogad palielinājies par 21%. Pagājušā gada attiecīgajā laika periodā RSEZ komercsabiedrību apgrozījums bija 26,36 milj. eiro. RSEZ komercsabiedrības ar lielāko apgrozījumu ir bērza saplākšņa ražotne “VEREMS” RSEZ SIA, koka granulu ražotne “NewFuels” RSEZ SIA un metālapstrādes uzņēmums SIA “LEAX Rēzekne” RSEZ.
 
RSEZ komercsabiedrībās palielinājies arī darbavietu skaits – pērn pirmajos sešos mēnešos RSEZ uzņēmumos bija 755 darbavietas, bet šā gada pirmajā pusgadā darbavietu skaits ir 772. Lielākie darba devēji ir “VEREMS” RSEZ SIA, kā arī SIA “LEAX Rēzekne” RSEZ, kas līdz ar jaunā rūdīšanas ceha atklāšanu šā gada pavasarī palielinājis nodarbināto skaitu.
RSEZ komercsabiedrību darbības rādītāji par 2014. gada pirmo pusgadu apkopoti pēc 15 RSEZ komercsabiedrību sniegtajiem datiem, kas ir strādājuši pilnu pārskata periodu. Kopumā RSEZ komercsabiedrības statuss patlaban piešķirts 17 komercsabiedrībām – diviem uzņēmumiem šā gada pirmajā pusgadā.
 
Автор: 46.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"