46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes augstskola īstenos unikālu studiju programmu „Viesmīlības vadība”

27. augustā Izglītības un zinātnes ministrija licencēja Rēzeknes Augstskolas (RA) jauno studiju programmu „Viesmīlības vadība”. Zīmīgi, ka programma tiks īstenota sadarbībā ar Lietuvas augstskolu (Utena University of Applied Sciences).
Studenti, piesakoties pilna laika studijām, varēs izvēlēties, studēt un iegūt abu valstu diplomus (studijas angļu valodā), vai arī studēt tika Rēzeknes Augstskolā (studijas latviešu valodā) un saņemt vienu augstskolas diplomu.
 
Kā norāda studiju programmas direktore Iluta Arbidāne, programma ir unikāla, jo tieši viesmīlības nozarē speciālisti ir pieprasīti. „Tā kā visā pasaulē strauji attīstās tūrisma sfēra, aktuāls kļūst jautājums par kompetentiem speciālistiem, kuri varēs strādāt Lietuvas, Latvijas un ārvalstu viesmīlības uzņēmumos (naktsmītnes, ēdināšana, izklaide). Absolventi varēs veikt šādas funkcijas: organizēt un vadīt viesmīlības uzņēmuma darbu, īstenot projektus un inovatīvus risinājumus viesmīlības uzņēmumos, pieņemt lēmumus, organizēt darbu ar darbiniekiem, klientiem un sabiedrību. Kopīgās „Viesmīlības vadība” studiju programmas mērķis ir sagatavot darbiniekus viesmīlības nozarē, kuri ir spējīgi strādāt dinamiskā daudzkultūru vietējā un starptautiskajā tirgū, kuri saprot, komunikācijas, organizēšanas un vadības īpatnības, ir spējīgi atbildīgi rīkoties, ir radoši un inovatīvi, ir spējīgi pētīt un risināt problēmas un veikt pētniecisko darbu,” norāda I.Arbidāne. 
 
Trijos studiju gados varēs apgūt tādus studiju kursus kā viesmīlības pakalpojumu vadība un organizācija, saskarsmes psiholoģija, valodas, valodu kultūra, socioloģija, viesmīlības ētika, viesmīlības servisa organizācija, ēdināšanas, izklaides, kultūras, relaksācijas un SPA pakalpojumu organizācija un vadība, marketings, pētījumu metodes, finanses un grāmatvedība, tiesības, nišu tūrisms, ilgtspējīga attīstība, cilvēkresursu vadība, līderība, projektu vadība. Studiju laikā būs iespēja iziet praksi starptautiskos uzņēmumos ārzemēs.
 
Interesentiem, kuri vēlas uzsākt studijas ir jābūt ar pabeigtu vidējo izglītību, uzņemšanas prasības ir: divi centralizētie eksāmeni no minētajiem (pēc reflektanta izvēles): matemātika; svešvalodas; latviešu valoda un literatūra. Reflektanti, kas pretendēs uz diviem diplomiem, centralizētā eksāmena vērtējums angļu valodā ir vismaz B līmenis.
 
Studiju maksa: 956 eiro gadā. Tiem, kuri izvēlēsies pretendēt uz diviem diplomiem, 1,5 gadi būs jāstudē Lietuvā (Utenā).
 
Pieteikšanās studijām noritēs līdz 15. septembrim.
 
Источник: RA Sabiedrisko attiecību nodaļa
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"