46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Šodien mūžā aizgāja izcils ķirurgs, kas glābis daudzas dzīvības, Edgars Zarembo

Edgars Zarembo (13.04.1970. - 18.10.2014.)
18. oktobra rīts atnāca ar skumju vēsti – plkst. 8.25, 44. gadu vecumā, zaudējot cīņā ar smagu slimību, mūžībā aizgāja Rēzeknes slimnīcas ķirurgs Edgars Zarembo. Izcils ārsts, sertificēts ķirurgs un bērnu ķirurgs, kurš pirmais Latgalē un Latvijā veicis vairākas sarežģītas operācijas, glābjot veselību un dzīvību daudziem pacientiem, iejūtīgs un atsaucīgs kolēģis, īsts savas dzimtās Latgales patriots.  
 
Dzimis 1970. gadā, Rēzeknes rajona Mākoņkalna pagastā, jau mācoties Maltas 1. Vidusskolā sapņojis kļūt par ārstu, tāpēc iestājies Latvijas Medicīnas akadēmijā. Ārsta profesijas apgūšanu E. Zarembo sācis no pašiem pamatiem – paralēli studijām strādājis P. Stradiņa Klīniskajā slimnīcā par sanitāru, par medbrāli anestezioloģijā, nostiprinot topošajam mediķim tādas īpašības kā žēlsirdība un līdzcietība, prasme palīdzēt ciešanās. 
 
Pēc Latvijas Medicīnas Akadēmijas absolvēšanas 1994. gadā, E. Zarembo atgriezās dzimtajā pusē un uzsāka darbu Rēzeknes Centrālajā slimnīcā kā ārsts stažieris.  1999. Gadā nokārto pārbaudījumus, lai iegūtu ķirurga sertifikātu, 2000. gadā – rezidenta diplomu, bet 2002. Gadā E. Zarembo iegūst arī bērnu ķirurga sertifikātu, lai glābtu visdārgāko – mazo pacientu dzīvību un veselību. 
 
No 1999. gada Edgars Zarembo ir Rēzeknes pilsētas un rajona veselības aizsardzības nodaļas vadītājs, taču  2003. Gadā administratīvo darbu atstāj, lai pilnībā pievērstos savai mūža misijai – ķirurģijai, kļūstot par Rēzeknes slimnīcas Ķirurģijas nodaļas vadītāju. 
 
Papildinājis zināšanas un pieredzi Rīgas Stradiņa universitātē, laparoskopiskās ķirurģijas institūtos Hamburgā (Vācijā) un Parīzē (Francijā), laparoskopiskās ķirurģijas kursos Stambulā (Turcijā) un Turīnā (Itālijā), papildus apmācība bērnu neatliekamajā ķirurģijā Zalcburgā (Austrijā). Stažējies Ārendālē (Norvēģijā), Soestā (Nīderlandē), Helsinkos (Somijā) un vairakkārt Vācijas klīnikās Minhenē, Berlīnē, Hernē.  
 
Ārsts Edgars Zarembo pirmais veicis vairākas sarežģītas operācijas ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstos, tanī skaitā laparoskopiskās operācijas ar vienu griezienu, ceļot Rēzeknes slimnīcas prestižu valstī. 
 
2013. gadā maijā sarīkoja proktologu kongresi Rēzeknes slimnīcā, kurā piedalījās ārsti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Latvijas. Tajā ietvaros notika dažas lekcijas un operāciju demonstrācijas.
 
Tik labiem speciālistiem parasti atrodas vieta galvaspilsētas vai pat ārzemju klīnikās, taču dakteris Zarembo allaž bija savas dzimtās Latgales patriots. 
 
“Es mīlu Latgali, tās dabas un cilvēku vienkāršību un patiesumu, gribu šādā vidē dzīvot un audzināt savus bērnus un uzskatu, ka ir vērts te atgriezties un strādāt nevis tāpēc, ka nav citu iespēju, bet tāpēc, lai Latgalē vairotu un piepildītu cerības, kas nākotnē pārvērstos arī materiālā labklājībā un uz visiem laikiem izsvītrotu mūs no depresīvo un citādi apsaukāto reģionu saraksta birokrātu failos,” – tā sarunā ar “SestDienas” žurnālisti 2009. gadā teica E. Zarembo.   
 
Vairāk kā pirms gada rēzeknieši pulcējās kultūras namā uz labdarības koncertu, cerot glābt savu ārstu, kuram toreiz tika solīti tikai vien daži mēneši. Vēl tagad, īsi pirms aiziešanas viņš bija teicis kolēģiem – ja ir vēl palicis kaut viens procents cerības, viņš nepadosies...
 
Rēzeknes slimnīcas kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību kolēģa tuviniekiem. 
 
Atvadīšanās no Edgara Zarembo 22.oktobrī, slimnīcas jaunajā atvadu zālē, plkst 8.00-9.00. Svētā mise un aizlūgums par aizgājēju plkst. 10.00,  Rēzeknes Sāpju Dievmātes  Romas katoļu baznīcā. Zemesklēpī viņa pīšļi tiks guldīti Veresovkas kapos, Rāznas ezera krastā. Kaunatas pagastā.
 
Mūžīgu mieru dod viņam, Kungs, un mūžīgā gaisma lai spīd viņam, apgaismojot ceļu tiem jaunajiem ārstiem, kuri turpinās Edgara Zarembo iesākto darbu Latgalē! 
 
Автор: 46.lv

Комментарии (0-9/9)
paciente 19.10.2014 10:38
Zemu noliecu galvu vinja un vinja talantu prieksha. Liidzjutiba tuviniekiem...
ulla 19.10.2014 13:42
Līdzjūtiba radiniekiem un draugiem
zane 19.10.2014 19:14
Līdzjūtību tuviniekiem. Zemu noliecu galvu viņa priekšā kā viņš ir izglābis manas paziņas. Zanīt turies
:( 19.10.2014 20:33
Ļoti žēl! Līdzjūtība tuviniekiem...
jānis 19.10.2014 22:33
Edgars bija cilvēks un ārsts ar lielo burtu.
andris 20.10.2014 21:48
Cilvēks ar lielo burtu! Gādīgs rūpīgs un kārtīgs, atsaucīgs un...Man ļoti žēl, ka viņa vairs nav...Paldies par palīdzību, ko sniedzi mūsu ģimenei! Līdzjūtību izsaku visiem tuviniekiem!
Inta 20.10.2014 23:41
Līdzjūtība radiniekiem un tuviniekiem.Paldies viņam par mums sniegto palīdzību,kad tā bija nepieciešama.Viņš bija ļoti labs,sirsnīgs,izpalīdzīgs un godīgs cilvēks.Mums viņa ļoti pietrūks...
Inga 22.10.2014 10:52
Līdzjūtība tuviniekiem! Milzīgs paldies dakterim Edgaram par viņa darbu, pašaizliedzīgumu un līdzjušanu ikvienam! Ārsts ar lielo burtu un cilvēks vislabākajā šā vārda nozīmē! Paldies no visas mūsu ģimenes! Paldies, ka spējāt glābt, palīdzēt un viesāt cerības!!! Mūžigu mieru dod viņam ,Kungs, un mūžīga gaisma, lai atspīd viņam mūžam!!!
Vilnis Zvirbulis 10.11.2014 13:30
Vissāpīgāk ir palicējiem, zināju šo gaišo, izcilo ārstu, kurš tik daudz izdarīja lai Rēzeknē būtu pasaules līmeņa ķiruģiskā palīdzība, un tik daudz vēl varēja dot. Sāp! Līdzjūtība visiem viņa kolēģiem unģimenes locekļiem!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"