46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Dzīves prasmju skola

Фото: Facebook
No 2.jūlija līdz 30.augustam tiek īstenots projekts „Dzīves prasmju skola”, kuru realizē ARPC Jauniešu Iniciatīvu centrs Draugu centrs neformāla grupa.
Projekta mērķis ir veicināt pilsētas jauniešu jauno dzīvesprasmju un iemaņu attīstīšanu. Projekta gaitā mēs vēlamies aktualizēt nepieciešamību pēc izglītošanas, uzzināt un apgūt kaut ko jaunu-iemācīties gatavot, sagatavot malku, iekurināt ugunskuru, sagatavot ēdienus, salikt telti un daudz ko citu.
 
Jau tika īstenota orientēšanas spēle par veselīgu dzīves veidu, jauniešiem kas piedalījas ARPC „Zeimuļs” angļu valodas nometne „The World of Languages”. Galvenais šajā spēle bija komandas darbs un prasme rakstīt un lasīt angļu valodā. Visi dalībnieki veiksmīgi tika galā ar radošiem un viltīgiem uzdevumiem, papildināja savu angļu valodas vārdu krājumu un ieguva daudz pozitīvu emociju. Tāpat jauniešiem bija fantastiska iespēja apgūt kulinārijas prasmes, spēles beigās, visi dalībnieki gatavoja veselīgus salātus, kurus varēja pēc spēles apēst. 
 
Jau 2.gadu ARPC JIC „ Draugu centrs ” aktīvisti sadarbībā ar Rēzeknes Jauniešu domi organizē sporta aktivitātēs pie Kovšu ezera. Aktivitātēs piedalījās bērni un jaunieši no Rēzeknes bērnu patversmes, ARPC JIC „ Draugu centrs” apmeklētāji, kā arī visi ieinteresēti, kas baudīja skaistu vasaru ezera pludmalē. Aktivitātes bija pārdomātas un galvenais bija sadarbība, komandas gars un līdzdalība, pēc aktivitātēm jauniešiem un bērniem tika sniegta informācija, kā pareizi iesildīties pirms sporta aktivitātēm, par sporta nepieciešamību, kā arī kur Rēzeknes pilsētā var lietderīgi pavadīt brīvo laiku un nodarboties ar dažādiem sporta veidiem. 
 
Projekta aktivitātes turpinās un visi, visi jaunieši kas vēlās piedalīties projekta noslēguma pasākumā, kas norisināsies 19.augusta Zirgu Sēta „Untumi”, lūgums pieteikties rakstot uz epastu : draugucentrs@inbox.lv vai zvanot tālr.nr. 27878606 vai nāc uz JIC „ Draugu centrs”, Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 166.
 
Projektu finansē Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”.
 
Jānis Ivanovs, projekta „Dzīves prasmju skola” komandas līderis.
 
Автор: 46.lv
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"