46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Pirmie soļi žurnālistikā „JACis” dalībniekiem

Фото: Facebook
Pozitīvi un atsaucīgi jaunieši, multikulturāla vide, biljarda turnīri un daudz kas cits. Aptuveni šādi es varētu raksturot Jauniešu Atvērto Centru „JACis”, lai gan to ir grūti pastāstīt, tas jāizdzīvo. Tautā ir sakāmvārds: „Laiks lido vēja spārniem!” Taisnība, jo rudenī JACis svinēs 10 gadu jubileju.
Šobrīd centrā var sastapt aktīvus jauniešus, kas darbojas trīs darba grupās – darbnīcās. Visi gatavojas jubilejas pasākumam, kas notiks projekta „Kopā jau 10 gadus!” ietvaros. Lai gan pirmā tikšanās notika 1. jūlijā, „Žurnālistikas, novadpētniecības, JACis vēstures izpētes, scenārija veidošanas un pasākuma režijas” darbnīca tikās 8. Jūlijā . Mūsu darba grupas vadītāja ir Viktorija Loktionova , kas ir Daugavpils Universitātes studente, Rēzeknes Vēstu jauniešu lapas „Подкова” biedre un aktīva Jauniešu Atvērta Centra “JACis” dalībniece. Kas esam mēs? Pieci jauni jacieši – Justīne Širina, Kristaps Karzubovs, Katrīna Bičkova, Tatjana Kotova un Ivans Teplovs.
 
Otrajā tikšanās reizē iepazināmies, pastāstījām par personīgo pieredzi žurnālistikā un literatūrā. Viktorija mums sniedza ļoti izglītojošu nodarbību par žurnālistikas pamatiem. Uzzinājām kā iedalās raksti un kā tos rakstīt. Sadalījām darbus, kas katram būs jāveic. Vika arī dalījās personīgajā pieredzē, kuru ieguvusi laikā, kad rakstīja rakstus jauniešu lapai „Подкова”. Atklāja padomus, kā labāk uzrakstīt interviju, reportāžu un aptauju. Mācījāmies pareizi veidot jautājumus. Pēc gardas un spēcinošas tējas pauzes vienojāmies nākamajā nodarbībā apmeklēt „Rēzeknes Vēstis” redakciju un tipogrāfiju „Latgales Druka”. Manuprāt, nodarbība bija ļoti izplānota, interesanta un piepildīta. Paldies Viktorijai par ieguldīto darbu un mums sniegtu iespēju – pilnveidot savas prasmes!
 
Projekts īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2014.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.
 
Автор: Justīne Širina
Источник: Facebook
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"