46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Policija: Svētki Aglonā aizvadīti bez nopietniem starpgadījumiem

Kā katru gadu norisinājās starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā, kur pulcējās tūkstošiem cilvēku un automašīnu ne tikai no Latvijas, bet arī no vairākām citām valstīm. Lai rūpētos par vairāku desmitu tūkstošu svētku dalībnieku drošību un sabiedrisko kārtību Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes (VPLRP) darbinieki vairāku dienu garumā strādāja pastiprinātā režīmā pēc īpaši izstrādāta darba plāna. Visas svētku dienas policija strādāja 24 stundu režīmā, informē VPLRP.
Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, policisti īpašu uzmanību veltīja dažādu zādzību novēršanas pasākumiem, veicot pastiprinātas patrulēšanas un kontroli telts novietošanas vietās. Jāpiebilst, ka šobrīd policijā nav neviena reģistrēta iesnieguma par jebkādu konstatētu zādzību Aglonas svētku laikā (no teltīm, no somām vai kabatām).
 
Tāpat sabiedriskās kārtībās uzturēšanas rezultātā, tika sastādīti seši administratīvie protokoli par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā. Pie atbildības saukti seši vīrieši vecumā no 25 līdz 30 gadiem. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti divi negadījumi. Viens notika 15.augustā, Aglonas pagasta Jaunaglonā uzreiz pēc pusnakts, kur kāds automašīnas Audi vadītājs izraisīja sadursmi ar citu Audi, kā rezultātā tika bojāti abi transportlīdzekļi. Savukārt otrs negadījums notika Aglonas pagastā, ceļa posmā Krāslava-Preiļi-Madona, kur sadūrās divas automašīnas – Ford Galaxy ar Audi. Cilvēki negadījumos nav cietuši.
 
Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus Aglonā  apmeklēja līdz 100 000 cilvēku. Visas svētku dienas aizvadītas mierīgi un bez nopietniem starpgadījumiem.
 
Автор: 46.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"