46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

“Pīteru ryucīņs 2014” Bērzgalē

Фото: Daila Ekimāne
Pēterdienā Bērzgales ciemu pāršalca skaļš un vēl nebijis notikums – veco motociklu  brauciens, kam bija dots piemērots nosaukums “Pīteru ryucīņs”. Brīvdienās allaž tik klusajā Bērzgales centrā, ap pusdienlaiku pulcējās neparasti daudz interesentu, kas pacietīgi gaidīja un arī sagaidīja – motociklistus ar padomju laikā ražotajiem braucamajiem! Galvenie pasākuma iniciatori un organizētāji bija trīs draugi, moču fani: Aivars Mediniks, kuram īpašumā ir pieci šāda veida braucamie, Leons Jerumāns, Jānis Rancāns. Pasākuma mērķis – izcelt no garāžām un šķūnīšiem un parādīt līdzcilvēkiem savu hobiju un aizraušanos, tā, lai pašiem prieks un citiem arī.
Pirms starta sapulcējās 20 dažāda vecuma, markas un krāsas motocikli un divi mopēdi. Vecākais braucamais ir 1949. gada IŽ, jaunākie – trīs 1990. gadā reģistrēti motocikli. Motociklu vadītāji bija parūpējušies, lai skaisti un interesanti izskatītos ne tikai moči, bet arī paši braucēji. Dalībnieku vidū bija motociklu īpašnieki no Bērzgales, Ilzeskalna, Mežvidiem, Rēzeknes.
 
Brauciena mērķis bija apciemot šīs dienas gaviļniekus Pēterus. Maršruta pirmā pietura bija Ilzeskalnā pie garāžām, kur braucējus sagaidīja Gunārs Kancāns un vietējie iedzīvotāji. Tālāk ceļš veda pie čakliem un uzņēmīgiem Ilzeskalna Pēteriem: Pētera Liuzinieka un Pētera Gailuma. Ceļā uz Nautrēnu pagastu braucēji piestāja Rogovkā, kur tos sveicināja pagasta pārvaldnieks Aivars Šķesters. Nautrēnu pagastā braucēji apciemoja aktīvus, pazīstamus ne tikai Nautrēnu pagastā, bet arī aiz tā robežām Pēterus: Pēteri Putānu un Pēteri Laizānu. Organizatori bija parūpējušies par nelielām piemiņas veltēm Pēteriem. Mājupceļā braucēji piestāja Desetnīku kapsētā un pieminēja dižgarus Pēteri Miglinīku un Pēteri Jurciņu. Kopīgi tika nodziedāta “Vālodzīte”.
 
Un tad – atceļš uz Bērzgali. Pussaliņā braucējus sagaidīja bērzgalietis Pēteris Staudžs, pārvaldnieks Arvīds Dunskis un liels pulks līdzjutēju, kuri parūpējās, lai braucējus pacienātu ar siltu zupu. Ar nelielām ķibelēm brauciens kopumā bija veiksmīgs. Garo ceļu neizturēja viens mopēds un viens mocis.
 
Kaut arī lija lietutiņš, braucēji bija priecīgi un gandarīti par labi izdevušos pasākumu, savukārt tie, kuri šogad neuzdrošinājās izvilkt arī savu braucamo no šķūnīša, apņēmās nākamgad noteikti piedalīties braucienā.
 
Источник: rezeknesnovads.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"