46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Grib „aizvērt muti” Rēzeknes pilsētas domes deputātiem

Pirmdien, 7.jūlijā, notika kārtējas Rēzeknes pilsētas domes komiteju sēdes. Pilsētas attīstības, infrastruktūras un sabiedriskās kārtības komitejas sēdes laikā , kā viens no jautājumiem tika izvirzīts lēmuma projekts par grozījumiem Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības nolikumā.
Tā tad, tagad ar katru domes sēdē izskatāmo jautājumu pēc ziņojuma katram deputātam ir tiesības uzdot ziņotājam ne vairāk kā 3 jautājumus pēc būtības. Ja par kādu jautājumu uz domes sēdi ir uzaicinātas ieinteresētās  personas, tad pēc domes priekšsēdētāja vai ziņotāja priekšlikuma tām tiek dots vārds, un tikai pēc tam notiek debates.
 
Šī jautājuma apspriešanas laikā deputāts Dubovskis jautāja ziņotājam, Raimondam Oļehno, kā arī domes juristiem, vai tie neuzskata, ka šī norma neatbilst likumam, kurā iet runa par deputāta iespēju uzdod jautājumus un jautājumu skaits nav ierobežots. Oļehno atbildēja, ka neuzskata doto normu par nelikumīgu un minēja par to, ka Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai ir tiesības atsaukt šo normu, ja tā tiešam tiks uzskatīta par nelikumīgu.
 
Savukārt Dubovskis jautāja domes mēram, vai tās uzskata, ka dota norma, viņuprāt, tiek uzskatīta par demokrātijas pazīmi Rēzeknes pilsētas domē, jo deputāts ir tautas pārstāvis un tas nozīme, ka jautājumu var būt tik pat daudz cik balsotāju. Mērs atbildēja, ka šī norma ir pietiekami demokrātiskā un jautājumu skaitu ir jāierobežo, lai nekavētu domes sēdes laiku.
 
Šo lēmumu atbalstīja: Irišīns, Stecs, Bartaševičs, Arbidans, Krišāns; „pret” balsoja: Dubovskis.
 
Автор: 46.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"