46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

LBL3: Novembra spēlētājs rēzeknietis Valdis Seņkāns

Фото: basket.lv
18 gadus vecais SK “Ezerzeme/ Rēzekne” saspēles vadītājs Valdis Seņkāns mēneša laikā palīdzēja savai komandai uzvarēt trijās no četrām Latvijas Basketbola līgas 3. divīzijas čempionāta spēlēm, vidēji katrā laukumā pavadot 30 minūtes 45 sekundes, gūstot 17,3 punktus, izdarot 3,3 rezultatīvas piespēles, izcīnot 5,5 atlēkušās bumbas un pārķerot 3 bumbas, kā arī nopelnot lietderības koeficientu 27,3. Oktobrī par LBL3 mēneša spēlētāju tika atzīts Rolands Eglītis (“Valmiera Glass/ViA”-2), vēstā basket.lv.
Valdis Seņkāns dzimis un audzis Rēzeknē, basketbolā trenējas jau devīto gadu – pirmos divus pie Jāņa Armanoviča pēc tam pie trenera Alekseja Grehova. Pirms diviem gadiem bijis Latvijas U16 izlases galvenā trenera Jāņa Gailīša uzmanības lokā, tomēr līdz spēlēšanai izlasē nav ticis (pagaidām?). Jaunatnes līgā lielākoties spēlēts 2.divīzijā, bet šogad rēzeknieši cīnās U19 grupas 1.divīzijas play-off zonā. Arī LBL 3.divīzijā pēdējos gados sperti soļi augšup: 2015. gada sezonā 13. vieta, pērn – devītā, bet šosezon “Ezerzeme/Rēzekne” jau reāli pretendē uz vietu labāko astoņniekā.
 
“Sezonas sākumā nebijām īsti saspēlējušies, tāpēc piedzīvojām vairākus zaudējumus. Bet pamazām ieskrējāmies un pēdējās piecās spēlēs jau izcīnītas četras uzvaras.”
 
Kura bija pat labākā spēle pašam un komandai?
 
10. novembrī Bauskā pret tābrīža līdervienību, kurai iemetām 99 punktus un pārliecinoši uzvarējām ar 99:83. Pēc tāla ceļa spēlēt parasti nav viegli, bet tā bija mūsu diena. Visiem krita. (Valdis šajā spēlē guva 30 punktus, trāpīja 4 no 8 trīspunktniekiem, izdarīja 7 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 6 atlēkušās bumbas, izprovocēja 6 pretinieku pārkāpumus, pārķēra 6 bumbas, tiesa, arī 7 reizes kļūdījās.
 
Varbūt izbraukumā spēlēt vieglāk nekā mājās?
 
Nē, mājās daudz foršāk. Daudz skatītāju, šķiet, vairāk nekā jebkurā citā vietā, kur notiek LBL3 spēles. Ne tikai radi un draugi – arī tieši neiesaistītie basketbola interesenti, kuri mūs pamatīgi uzkurina.
 
Kādi ir Rēzeknes komandas mērķi LBL3?
 
Visaugstākie – gribam uzvarēt!
 
Un kādi ir personīgie mērķi 12.klases skolēnam Valdim Seņkānam?
 
Par nākotnes plāniem vēl domāju. Katrā ziņā centīšos, lai nākotne būtu saistīta ar basketbolu.
 
Latvijā ir vietas, kur var gan studēt, gan nopietni spēlēt...
 
Varbūt, tā nav slikta iespēja...
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"