46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

“HIP-HOP un ielu vingrošanas svētki Rēzeknē noslēgušies

Фото: ARPC JIC "Draug centrs"
3. jūnijā,Rēzeknes kultūras namā, ikgadējo jauniešu iniciatīvu projekta “HIP-HOP un ielu vingrošanas svētki Rēzekne!” ietvaros pirmo reizi norisinājās hip hop pasākums “Hip Hop revolution”, ko īstenoja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” un finansēja Rēzeknes pilsētas dome, informē jaunatnes iniciatīvu projekta dalībniece Dace Gribuste.
Pasākums bija lieliska iespēja ne tikai ieskatīties, bet arī iesaistīties hip hop ikdienā visiem interesentiem. 
 
Valdīja visnotaļ tikai pozitīvas emocijas, jo uz skatuves kāpa 16 reperi, 4 deju grupas – skatītāji tika iepriecināti ar trakiem bītiem, rīmēm, frīstailiem, turklāt zāli lieliski uzkurināja enerģiskās hip hop dejas. 
 
Jāsāk ar to, ka pasākums tika atklāts ar grandiozu uznācienu – deju, repu un grafiti zīmēšanu apvienojumā – hip hopa cienīgs uznāciens. 
 
Turpinājumā ‘’Hip Hop revolution’’ vadītāji vienu pēc otra pieteica talantīgos, lielākoties,  pašmāju reperus, taču ne tikai – pie mums bija ieradušies viesi gan no Daugavpils, Ludzas un Rīgas. Starp reperu priekšnesumiem lieliski iederējās arī 4 Stop Time grupu - Heroes Crew, Space Monkeys Crew , Hippicat Killaz , Super Dope uzvedumi , kuri lieliski spēja iekustināt zāli. 
 
Lai gan katrs no dalībniekiem izpelnījās skaļas skatītāju ovācijas, tomēr žūrijai nācās noteikt tikai vienu pirmo vietu no jaunākās grupas un vienu pirmo vietu no vecākās reperu grupas. Žūrijai viennozīmīgi bija jāveic sarežģīts lēmums, un, tā kā diviem kandidātiem tika sasummēts vienāds punktu skaits, pasākumam tika piešķirta lielāka konkurences deva,vērojot freestyle battle cīņu par godalgoto pirmo vietu starp Edgaru Jankeviču jeb про100й &Aleksandru Horkinu jeb Flart. 
 
Pirmās vietas ieguvējiem – no jaunākās grupas Artim Andrejevam jeb Arča1177 nū Dūmu Ūstas un no vecākās grupas - Edgaram Jankevičam jeb про100й balvās tika pasniegts, protams, lielākais kauss, diploms, kā arīdāvanu karte  ‘’Hot pizza’’ un dāvanu karte uz MTJM ierakstu studiju. Otrās vietas arī tika gan pie kausiem, gan diplomiem, gan dāvanu kartēm, savukārt trešo vietu apbalvojām ar diplomu, kausu un krūzi ar apdruku ‘’HipHop revolution’’. 
 
Pārējiem dalībniekiem piešķīrām pateicības rakstus un simboliskus saldumus, jo ikviens, kurš uzdrošinājās kāpt uz skatuves, mūsuprāt, bija uzslavas cienīgs. 
 
Nevaram nepieminēt arī ThinkTwice, kurš, kā viens no žūrijas locekļiem, arī bija sagatavojis lielisku pārsteiguma priekšnesumu,  kā arī Beatmaker Noitra, kurš ar trakiem bītiem aizrāva un pārsteidza klātesošos, kamēr žūrija apspriedās. Protams, arī viņiem un pārējiem žūrijas locekļiem piešķiram pateicības rakstus un krūzes ar apdruku ‘’HipHop revolution’’. 
 
‘’Stop Time’’ deju grupai piešķiram gan pateicību, gan īpašu balvu – saldumu grozu par piedalīšanos un lielisku atmosfēras uzturēšanu.
 
Izsniedzām pateicības rakstus un krūzes arī mūsu galvenajiem sponsoriem – kebabnīcai “Ausmeņa Kebabs”, picērijai Hot Pizza, fotostudijaiISO 100, multimediju klubam K-MEDIA, ierakstu studija MTJM more than just music records, kā arī visiem pārējiem par palīdzību gan tehniskajā, gan praktiskajā, gan organizatoriskajā jomā. 
 
Tomēr pēc apbalvošanas ‘’Hip- Hop revolution’’ nebija ne tuvu galā, jo reperi bija tik ļoti iesiluši, ka turpināja pasākuma gaitu ar freestyle izpildījumiem par visai interesantām vadītāju noteiktām tēmām, ko noteikti bija vērts dzirdēt. 
 
Paldies arī visiem dalībniekiem un skatītājiem par to, ka padarījāt šo pasākumu izdevušos un, protams, arī par iespēju ikvienam no mums piektdienu pavadīt vienreizējā hip hop atmosfērā, jo gan ‘’HipHop revolution’’ organizatoriem, gan klātesošajiem šis pasākums šķita tiešām izdevies un emociju piesātināts, tādēļ ceram, ka drīzumā varēsim tikties vēl līdzīgā pasākumā. 
 
Šīs projekts tiek īstenots Jaunatnes iniciatīvu projektu konkursa ietvaros, to finansē Rēzeknes pilsētas dome, un organizē Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs”.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"