46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Aktīvākie rēzeknieši dāvā savu enerģiju Latvijas olimpiešiem

Фото: Kārlis Briedis
Svētdien, 19.jūnijā, Rēzeknes Festivāla parkā norisinājās jau ceturtais sporta un izklaides sērijas "Enerģiju olimpiešiem" pasākums, kuru apmeklēja vairāki tūkstoši lieli un mazi aktīva dzīvesveida cienītāji ar mērķi atbalstīt uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošos Latvijas sportistus,  informē SIA "Alpha Baltic" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Daiga Zīmele.
Visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties vairākās jautrās aktivitātēs, pasākuma kulminācijā kopīgiem spēkiem uzlādējot krāšņo Enerģijas lāpu un vienojoties kopējam enerģijas žesta fotouzņēmumam.
 
Lai nodotu olimpiešiem savu enerģiju, Rēzeknes iedzīvotāji un pilsētas viesi jau no plkst.12.00 varēja demonstrēt spējas 10 dažādās enerģijas vākšanas disciplīnās, šaujot ar loku, turoties mežonīgā buļļa mugurā, lecot ar lecamauklu, griežot riņķi, sitot veseri, ceļot svaru bumbas, pievelkoties un veicot citas aizraujošas aktivitātes, kas četru darbīgu stundu laikā ļāva uzlādēt krāšņo Elektrum Enerģijas lāpu.
 
Pasākuma ievaddaļā ar enerģisku iesildīšanos apmeklētājus sveica Latvijas sporta izcilnieki - vieglatlēte un Latvijas Olimpiskās komandas "Rio 2016" dalībniece Gunta Latiševa-Čudare, vieglatlētikas treneris Pēteris Stripkāns, biatloniste un olimpiete Žanna Juškāne un Latvijas biatlona izlases treneris Vitālijs Urbanovičs. Dienas gaitā ikkatrs interesents varēja aprunāties un nofotografēties ar klātesošajiem sportistiem, turklāt arī šoreiz netrūka aizraujošu sportisku izaicinājumu, kad loka šaušanā spēkiem mērojās Gunta Latiševa-Čudare un viņas pirmais treneris Pēteris Stripkāns.
 
Uzreiz pēc iesildīšanās aktivitātēm uz skatuves kāpa arī pasākuma goda viesi – AS "Latvenergo" valdes loceklis Māris Kuņickis, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kuri klātesošos sveica ar iedvesmojošām uzrunām, lai pēcāk kopīgi rādītu sportisku piemēru un dotu startu uzlādējošajām enerģijas vākšanas aktivitātēm, raidot grozā pirmos basketbola soda metienus.
 
AS "Latvenergo" valdes loceklis Māris Kuņickis: "Mēs dzīvojam laikmetā, kas ikdienā vairs neprasa tik daudz fiziska spēka kā tas bija vēl pirms dažiem desmitiem gadu. Mūsdienās gandrīz ikvienas profesijas pārstāvjiem ir nepieciešams brīvajā laikā nodarboties ar sportu, jo realitāte ir tāda, ka mēs par daudz sēžam, par daudz skatāmies datoru un viedtālruņu ekrānos, mūsu ikdienā ir par daudz stresa. Šīm problēmām ir viens universāls risinājums, un tas ir sports – tas spēj mums dot gan veselību un draudzīgu enerģiju, gan dzīvesprieku un jaunus draugus. Ir lieliski, ka mēs esam sapulcējušies šeit, Rēzeknē, lai atbalstītu mūsu olimpiešus un visi kopā iedegtu olimpisko lāpu. Atcerēsimies, ka ne katrai valstij ir savi olimpieši, tāpat ne katrai Latvijas pilsētai tādi ir. Sniegsim viņiem savu līdzjutēju atbalstu un enerģiju, jo tieši tā daudzkārt palīdz uzvarēt!"
 
Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers: "Šogad Latvijas Olimpiskā komiteja kopā ar AS "Latvenergo" ir uzsākuši ļoti jauku tradīciju – nodot savu enerģiju un pozitīvās emocijas Latvijas olimpiskajai komandai. Jau pēc 45 dienām tālajā Rio Latvijas komanda iesoļos Olimpiskajā stadionā, un es ceru, ka mūsu sportisti vairāk nekā deviņos sporta veidos ne tikai piedalīsies sacensībās, bet arī cīnīsies par iekļūšanu finālā un nokļūšanu uz olimpiskā pjedestāla. Katram sportistam ceļš uz Olimpiskajām spēlēm sākas ģimenē un skolā pie pirmā sporta skolotāja un trenera, un es ceru, ka šajā pasākumā ir arī daudz jauno sportistu, kuri neatlaidīgi un mērķtiecīgi izkopj savu sportisko meistarību, lai kādreiz ieņemtu vietu Latvijas Olimpiskajā komandā. Veiksmi jums visiem un veiksmi Latvijas olimpiešiem Rio!"
 
Enerģiskā pasākuma vadītāja lomu jau ierasti uzņēmās Armands Simsons, savukārt par uzlādējošu muzikālo noformējumu rūpējās Normunds Jakušonoks ar pavadošo grupu un DJ Kārlis Blumfelds. Saulainās svētdienas gaitā apmeklētāji tika aicināti baudīt arī plašu izklaides aktivitāšu programmu - ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, Elektrum energoefektivitātes centra padomus, Latvijas Radio tiešraides, atraktīvus konkursus, jautras atrakcijas un spēles pašiem mazākajiem censoņiem, kā arī vienojošo enerģijas žestu un Enerģijas lāpas uzlādes foto mirkli pasākuma kulminācijā. Papildus tam klātesošie varēja nodot arī īpašus video sveicienus Latvijas olimpiešiem, kas jau drīzumā tiks izvietoti mājaslapā www.energijuolimpiesiem.lv.
 
Apvienojot entuziasma pilno pasākuma dalībnieku spēkus, dienas gaitā tika savākts rekordliels enerģijas daudzums: 21416 lēcieni ar lecamauklu, 703 basketbola bumbas metieni grozā, 4948 pietupieni ar svara bumbu, 719 loka šāvieni mērķī, 24 min. un 15 sek. buļļa mugurā, kā arī 1364 punkti vesera sišanas disciplīnā. Šajā kategorijā spēcīgākā sitēja titulu ar 10 punktiem ieguva 16 dalībnieki, buļļa savaldīšanas rekords pieaugušo kategorijā bija 1min. un 3 sek., lēkšanā ar lecamauklu vienas minūtes laikā tika uzstādīts rekords 189 lēcienu apmērā, pievilkšanās stacijas labākais rezultāts bija 29 reizes, skaļākā uzvaras sauciena autora uzstādītais rezultāts bija 130 decibeli, riņķa griešanā sasniegtais rekords bija 2h un 1 min., savukārt loka šaušanā maksimālo sešu punktu skaitu izcīnīja 25 dalībnieki.
 
Nākamajās nedēļas nogalēs līdz pat svētdienai, 10.jūlijam, kampaņas "Enerģiju olimpiešiem" pasākumi norisināsies arī Liepājā un Rīgā. Projektu organizē "Alpha Baltic", uz svētkiem aicina Elektrum sadarbībā ar LOK.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"