46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzeknes novada sieviešu komandu basketbola spēles un panākumi

Фото: rezeknesnovads.lv
30.janvārī norisinājās Latgales reģiona amatieru sieviešu komandu basketbola spēles. Turnīrs šoreiz izvērtās kā sadraudzības spēles, kurās mazāk nozīmīga bija uzvara, vairāk – sportiskās emocijas! Diemžēl, bet dažādu apsvērumu dēļ turnīram nepieteicās citas ārpus Rēzeknes novada esošās komandas. Tomēr priecēja fakts, ka turnīrs var notikt arī Rēzeknes novada ietvaros, ko pārstāvēja pat četras dāmu komandas – Dricānu, Rēzeknes novada pašvaldības Bērnu-jaunatnes sporta skolas un Rēzeknes novada komanda “Moseņis”, kas dalībnieču skaita ziņā spēj izveidot divas komandas, informē Arnita Poiša.
Turnīrs noritēja apļa sistēmā, t.i., katra no komandām spēlēja savā starpā.
 
Dricānu komandas cīņas spars neļāva pretiniecēm iekrāt punktu pārsvaru. Jaunās paaudzes basketbolistes – Aurēlija Zariņa, Diāna Petrunina, Evija Kozlovska – spēja gūt pārliecinošus punktus savai komandai, jāpiebilst, ka Aurēlija un Diāna startē arī Latvijas Jaunatnes basketbola līgā. Ar precizitāti izcēlās Ieva Kozlovska, kas sacensību noslēgumā ieguva komandas labākās spēlētājas balvu.
 
Rēzeknes novada komandas “Moseņis II” basketbolistes spēlēs realizēja ātru saspēli. Ar sarežģītiem caurgājieniem un cīņu zem groza Marta Nalivaiko guva 32 punktus, ar rezultativitāti komandā izcēlās arī Ramona Ančupāne (18 punkti), Kristiāna Urtāne (15 punkti), Inga Kaša (12 punkti). Komanda ierindojās 3.vietā. Labākās spēlētājas balvu saņēma Marta Nalivaiko.
 
Jaunības degsme un sportiskais azarts Rēzeknes novada Bērnu-jaunatnes sporta skolas audzēknēm bija ik katrā spēlē, meiteņu atzinīgais sniegums ļāva pārliecinoši uzvarēt Rēzeknes novada “Moseņis II” un Dricānu komandu, zaudējot tikai Rēzeknes novada “Moseņis I” komandai. Par gūtajiem punktiem un skaisto saspēli jāizceļ Daina Potaša (23 punkti) un Elīza Poiša (26 punkti), Daina ieguva labākās spēlētājas balvu, savukārt Elīza – turnīra labākās spēlētājas apbalvojumu. Komanda ierindojās 2.vietā.
 
 Spēļu rezultāts uz tablo liecināja, ka  Rēzeknes novada komanda “Moseņis I” būs grūti pārspējama. Līgas Ludboržas straujie caurgājieni palīdzēja komandai kopsummā iegūt 28 punktus, spēles tempu uzturēja arī Kristīne Rimša, gūstot 19 punktus. Savukārt komandas rezultatīvākās un labākās spēlētājas balvu ieguva Ginta Pavlova (31 punkts). Komandai turnīrā 1.vieta.
 
Paldies visām spēlētājām par sportisko azartu! Un Rēzeknes novada sporta speciālistam Igoram Derjaginam par turnīra organizatorisko nodrošinājumu!
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"